Angry Birds er tilbage

Musikstudiernes magikere

(Foto: Ralph PH Ohana / Wikimedia)

Med ”Unlimited Love” har Red Hot Chili Peppers (foto) udsendt sit første album siden 2009, hvor gruppens mange-årige guitarist og sangskriver John Frusciante medvirker igen.

Dermed er gruppen tilbage i den besætning, den er mest kendt for – inklusive med Rick Rubin som producer og personen ved mixerpultens knapper.

”Unlimited Love” er udkommet så sent, at den ikke kan være med til den 64. Grammy Awards ceremoni, der blev holdt sidste nat dansk tid.

Ikke desto mindre er Rick Rubin stadigmedlem af en eksklusiv klub af pladestudiernes tryllekunstnere.

Siden stiftelsen i 1975 har kun otte producere vundet titlen flere gange. Rick Rubin ligger på tredjepladsen sammen med andre store musiknavne som Peter Asher, Greg Kurstin og Arif Mardin.

(Infografik: Statista.com)

Kurstin har scoret sine grammier for sit arbejde med kunstnere som Adele, Sia og Beck, mens Asher producerede Linda Ronstadt og Neil Diamond.

Den mest succesrige producer målt i antal grammier er dog Kenneth Brian Edmonds, som de fleste nok bedre kender under hans kunstnernavn Babyface. Han havde sin storhedstid i 1990’erne med skelsættende Rhythm & Blues kunstnere som Mary J. Blige og Tony Braxton.

Rick Rubin åbnede sit hip hop label Def Jam tilbage i 1983, hvor han hjalp legendariske kunstnere som Cool J, Beastie Boys og Run-DMC til berømmelse.

Rubin stiftede derefter American Recordings i 1993 og fungerede desuden som vice president for Columbia Records mellem 2007 og 2012.

Hans seneste storsællerter i producer-stolen tæller albums med Strokes, Tom Petty, Santana og Imagine Dragons….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Angry Birds er tilbage