Huawei viser smart printer

Jyderne angriber hovedstaden

(Foto: Norlys)

Det er ikke nogen hemmelighed, at København er jydernes største by. I ingen anden by i Danmark bor der så mange jyder som i hovedstaden.

De har dog indtil nu haft i hvert fald ét problem. De har nemlig ikke kunnet købe god jysk fibernet, men måttet nøjes med hurtigt internet der var leveret af teleselskaber med base i København.

Det ændrer sig fra efteråret, hvor energi- og telekoncernen Norlys for første gang vovser sig helt ind i hovedstaden med tilbud om hurtige fibernet til en fornuftig pris.

Efter at have været på erobringsatogt i Odense og Næstved sidste efterår bliver borgerne i Valby og på Frederiksberg de færste, som kan købe hurtige internet-linier fra den Silkeborg-baserede energi- og televirksomhed.

Norlys’ fremmarch i Danmarks største by kommer kun få dage efter, at Norlys solgte 35 procent af sin fibernet division til et konsortium af den hollandske pensionsfond PGGM og den franske energi-koncern EDF. Det skete ved en af de største handler nogensinde med et fibernet i Europa.

TDC får snart hård konkurrence i hovedstaden. Jyske Norlys er begyndt at lægge fiberkabler i de københavnske forstæder med et skarpt blik mod indre by. (Foto: Norlys)

Norlys ejer i forvejen Danmarks største fibernet med udgangspunkt i Jylland. Det skal udvides til yderligere 200.000 husstande inden udgangen af 2023 – deriblandt også hovedstaden.

”Hvis vi f.eks.. kigger på Indre By i København, er fibernet ikke særlig udbredt. Det på trods af, at hovedstaden har en stor befolknings-vækst og meget etage-bygggeri. Derfor giver det god mening for os at rulle fiber ud i København,” forklarer Torben Poulsen. Han er adm. direktør for Norlys Tele, hvor jydernes fiber-forretning er placeret.

Lige nu lægger Norlys fiberkabler i jorden i Valby og Frederiksberg. Her får beboerne både adgang til et nyt og hurtigt fibernet, og de kan selv vælge, om de vil have internet og tv leveret af Stofa, YouSee, Telenor, Fastspeed eller en af de mange andre udbydere på Norlys’ net.

Norlys understreger, at fiberkabler ikke er en døgnflue, men en teknologi som vil kunne bruges i mindst de næste 30 år. I princippet er der ingen begrænsninger på kablernes kapacitet. Også de næste generationers behov vil være dækket….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Huawei viser smart printer