Sony kommer med iPhone SE rival

God musik i retro stil

(Foto: CoolGeek)

Selvom salget af vinylplader har været konstant stigende i de senere år, lytter de fleste mennesker i dag til musik via streaming services online.

Design studiet CoolGeek fra Hong Kong tager som noget lidt usædvanligt hensyn til begge kundegrupper med sin nye pladespiller.

Den kan både afspille klassisk analoge vinylskiver, streame trådløst fra en smartphone via Bluetooth og afspille musikken selv, fordi den indeholder et komplet Hi-Fi system med forstærker og højttalere.

Man kan godt kalde CoolGeek for en moderne udgave af vores bedsteforældres radiogrammofon – musikmøblet, der stod i mange danske dagligstuer i 1960’erne. Forskellen er blot, at den CS-01 ikke rummer en FM/AM radio, men en digital streaming enhed.

(Foto: CoolGeek)

Det hele toppet af en remdrevet pladespiller med en tonearm af kulfiber og monteret med en Moving Magnet pickup fra japanske Audio Technica.

Pladespilleren kan rotere med 33 og 45 omdrejninger i minuttet. Betjeningen er halv-automatisk, så pladetallerkenen begynder at rotere, når tonearmen løftes. Nålen skal man dog selv sænke forsigtigt og manuelt i pladerillen. Når pladesiden er spillet, løftes tonearmen automatisk.

CoolGeeks topplade præges også af to klassiske drejeknapper i messing finish. Den ene styrer volumen og tænd/sluk – den anden omskiftning mellem pladespiller, Bluetooth og en ekstra aux indgang til ekstern signalkilde.’

Pladespilleren er ret høj, hvilket bl.a. skyldes, at der skulle være plads til hele fire højttalere, en stereo-forstærker, strømforsyning og en separat phono forforstærker i kabinettet.

(Foto: CoolGeek)

Højttalerne er to 15 watt enheder til bas og mellemtone og to diskant tweetere på 10 watt. De drives alle af en to gange 30 watt Class D digital forstærker.

CoolGeek forsøger med succes at finansiere en storproduktion af det retro-moderne musiksystem via Crowd Funding på iværksætter portalen Kickstarter.

Her kan interesserede forudbestille et eksemplar til sig selv med 30 procent intro-rabat. Så koster CoolGeek CS-01 329 dollars eller ca. 2.220 kroner. Levering skal efter planen ske til maj….

(Foto: CoolGeek)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sony kommer med iPhone SE rival