Samsung har fire svar på iPhone SE

Android 12L er til tablets

(Foto: Google)

Selvom Apples iPad dominerer tablet-salget med en global markeds-andel på 38 procent, klarer tablets fra Android lejren ikke så ringe endda.

De udgør stort set alle de øvrige procent, men har dem fordelt på flere mærker. Størst er Samsung med omkring halv størrelse af iPad.

Apple har længe kørt med sin egen tablet-variant af sits tyresystem – iPadOS – som kan tage hensyn til den større skærm og de andre betjenings-krav, som tablet-brugere har i forhold til iPhone-ejere.

Nu vil Google gøre det samme og har officielt lanceret Android 12L. Det er en særlig udgave af det populære Android styresystem, hvor L’et står for Large. Altså større skærme som på tablets eller foldebare smartphones.

Google udsendte ufærdige beta-test-udgaver af Android 12L i december og melder nu ud officielt, at de første tablets med styresystemet kommer på markedet ”senere i år.” Det vil i givet fald være maskiner fra Lenovo, Samsung og Microsoft.

Forskellene på det almindelige Android 12 til mobiltelefoner og det nye 12L vil ikke være voldsomt store og skrigende tydelige:

(Foto: Google)

Android 12L vil først og fremmest dele tablet-skærmen op i to ”spalter”. Tekster og billeder vises i den venstre, mens man ser notifikationer, emails osv. dukke op i den højre – hvor de hurtigt kan blive ”swipet” væk med et fingerstrøg.

Brugere af Samsungs Galaxy Tabs og folde-telefoner vil allerede kende denne opdeling, men den bliver altså nu forbillede for alle Android tablets.

Nok så vigtig er indførelsen af en nye ”taskbar” i Android, som kan minde om den, Google bruger på sit Chrome OS på små bærbare laptops.

Standard-apps vil placere sig midt på skærmen, hvor brugerne også kan anbringe sine egne favorit-apps.

Man skal blot tappe på app’ens ikon for at få den til at åbne i fuld skærm.Man kan også trække en app fra den centrale bjælke for at få den til at præsentere sig i split-screen.

Google siger, at man vil fortsætte med at bygge nye features og funktioner i Android L. Det vjl også være nødvendigt, for Apple opgraderer iPad OS ofte.

Samtidig skal Google gøre en stor indsats for at få uafhængige softwarehuse til at modificere deres apps, så de udnytter Androids nye større skærme. Netop på det punkt har Apple været meget dygtig….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Samsung har fire svar på iPhone SE