Disse mobiler købte vi i februar

TikTok udvider til 10 minutter

(Foto: 8268513 / Pixabay)

For en uge siden antydede jeg her på Leifshows, hvad der var på vej. Natten til i dag er nyheden så blevet en realitet: TikTok udvider den maksimale længde af de videoer, brugerne indspiller, fra tre til ti minutter.

TikTok graver sig dermed endnu stærkere ind i flæsket på konkurrenter som Instagram, YouTube, Facebook og Snapchat.

Samtidig tager TikTok også et stort skridt bort fra sit oprindelige formål: Det sociale medie fra Kina er netop blevet så populært, fordi det giver børn og unge nem adgang til at lave små video-optagelser af sig selv, når de danser, synger og leger.

Udvidelsen til ti minutter viser imidlertid også, at TikTok er godt på vej til at blive et mere ”seriøst” socialt medie, når man nu kan lægge små tv-episoder og reklamer ind eller for den sags skyld en komplet popvideo.

TikToks udvikling mod stadig længere videoer har kunnet følges igennem længere tid. I juli sidste år udvidede mediet f.eks. sine optagelsers længde fra ét til tre minutter.

TikTok er blevet mega-populær, fordi det er så nemt at optage og dele små videoer. Nu kan de blive op til 10 minutter lange. (Foto:Andrew Kondrakov / Unsplash)

YouTube har også prøvet at slå tilbage. Det skete med et nyt format for små videoer, som den Google-ejede gigant kalder for ”YouTube Shorts.”

Ikke alle TikTok brugere får de længere videoer tilbudt på samme tid. Udvidelsen kommer trinvis verden over.

I USA er TikToks lancering af længere videoer er dårlig timing i en tid, hvor Rusland har invaderet Ukraine, og nettet er fyldt med mis-information både den ene og den anden bvej.

TikTok understreger over for flere amerikanske medier, at mediet holder nøje øje med udviklingen. Desuden har man hyret eksterne eksperter til at fakta-tjekke indlæg på mediet.

I dag har TikTok meddelt, at man følger i hælene på Facebook, Twitter, YouTube og Microsoft og blokerer adgang for de to stats-ejede russiske mediehuse Sputnik og RT…

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Disse mobiler købte vi i februar