Lækkert, men dyrt

Vil Apple folde sig ud?

(Foto: ADR Studio Design)

Til marts kommer Apple med en hel bunke nyheder, hvor en lille iPhone SE 3 er den vigtigste. Derudover lanceres formentlig en ny MacBook og to-tre nye iPad modeller.

Vi får dog temmelig sikkert ikke den længe rygtede Apple Car at se. Heller ikke den folde-iPhone, som har rumsteret på internets rygtebørser gennem flere år.

Klapmobilen kunne ellers godt stå for tur nu, hvor Samsung har bevist, at der er salg i den type telefoner – og store navne som Vivo og Xiaomi har præsenteret deres udspil.

Ligesom Samsungs Galaxy Z Flip skal Apples iPhone Air have et lille ydre display til at vise notifikationer, klokken osv. (Foto: ADR Studio Design)

Det mener også den italienske designer Antonio De Rosa, som har nærstuderet de efterhånden mange stregtegninger af en mulig folde-iPhone, der kan findes på internet og i patent-ansøgninger.

Resultatet er disse “renderinger” af en mulig Apple iPhone Air. Computerskabte forslag, som ser både flotte og spændende ud.

De Rosa mener, at Apple vil satse på et «flip-phone» design i stil med Samsungs fint sælgende Galaxy Z Flip model.

Den italienske designer har overført kameraerne fra iPhone 13 Pro Max til klaptelefonen. (Foto: ADR Studio Design)

Grundlæggende er iPhone Air en ”almindelig” Apple mobil, der er skåret halvt over og har fået et par hængsler i midten, så de to dele kan foldes sammen eller åbnes.

Nogle ændringer har De Rosas tegnere i ADR Studio Design dog indført: Bl.a. har han fjernet iPhones grimme indhak – notch’en – i toppen af skærmen. Desuden placeres de tre kameraer fra iPhone 13 Pro Max ved siden af et lille ekstra display på ydersiden. Her vises f.eks. notifikationer, klokken, opkald, batteri-status osv.

Ifølge De Rosa har Apple bestilt fleksible OLED skærme til iPhone Air hos Samsung, der både er hoved-leverandør af displays og hoved-konkurrent i telefoner.

Skærmen skal være på hele otte tommer i udfoldet tilstand. (Foto: ADR Studio Design)

Skærmen ser ud til at blive otte tommer stor i udfoldet tilstand. Det er nok ikke realistisk, for så ville display på Air være større end på Apples nuværende topmodel iPhone 13 Pro Max.

Apple skal have prøvekørt adskillige prototyper på folde-iPhones. Selvfølgelig har Apple det, for firmaet er nødt til at være med, hvor det sker, hvis det vil opretholde sine position i markedet.

Apples ledelse siges dog at tvivle på ideen og vælger måske at vente for at følge, hvor teknologi og publikum bevæger sig hen. Ellers kun 2024 være et oplagt tidspunkt for en iPhone Air eller iPhone Flip.

De Rosa har fjernet iPhones øjenbæ i toppen af skærmen – det store indhak, der også hedder et notch. (Foto: ADR Studio Design)

Sandheden er, at Apple sjældent kommer først på markedet med ny teknologi. Tværtimod er Apple mester i at forbedre tech, indtil den og markedet er modent.

Tænk f.eks på, da Apple lancerede Watch i 2015 flere år efter Android urene – og 5G i telefonerne mindst et år senere end Samsung, Huawei osv.

Indtil videre må vi nok nøjes med at drømme sammen med Antonia de Rosa….

(Foto: ADR Studio Design)

(Foto: ADR Studio Design)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lækkert, men dyrt