Sony Walkman lever igen

Guider forældre med digitale børn

(Foto: Thomas Park / Unsplash)

Digitale medier er en fast del af hverdagen for de fleste børn i Danmark.

I fem-seks års alderen bruges de digitale medier især til at spille spil og se film, og kort efter begynder ungerne også at færdes på internet.

Forældrene spiller en vigtig rolle i at støtte og påvirke børnene til en god og sikker start på det digitale liv, men langt fra alle føler sig sikre på, hvordan de skal gøre.

Digitaliseringsstyrelsen har derfor lavet en ny guide, der trin for trin hjælper forældre med at få styr på sikkerheden og give børnene gode online vaner fra starten.

Den praktiske guide finder man gratis på https://sikkerdigital.dk/borger/laer .

Forældre-guiden er udviklet til den situation, hvor barnet får sin første mobiltelefon eller tablet:

I basis-modulet bliver forældrene taget igennem relevante emner – lige fra sikkerheds-justeringer til udvælgelse og indstilling af apps samt hjælp til at skabe de gode vaner.

Derudover er der to ekstramoduler omkring sociale medier og online spil. Her handler det om sikkerheden, når barnet bevæger sig over i online spil, og når de sociale medier bliver interessante.

Der er forskel på, hvornår børn begynder at bruge digitale platforme og kommer på nettet.

Derfor kan forældrene vælge at klikke sig igennem de emner, der er relevant for deres barn og vende tilbage til modulerne, efterhånden som det bliver aktuelt….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sony Walkman lever igen