Apple og Amazon til tops

HP satser på skolerne

(Foto: HP)

Som del af sin ”Sustainable Impact” strategi har it-kæmpen HP forpligtet sig til at hjælpe 100 millioner mennesker verden over med at få bedre redskaber til undervisning inden 2025. Samtidig skal 150 millioner hjælpes med hurtigere internet adgang senest i 2030.

En ny pc-serie skal sende HP på vej mod de ambitiøse mål. Fortis produkterne vil også blive solgt på det danske marked, hvor kun skole- og undervisnings-sektoren kan købe dem på særlige stats-aftaler.

I de seneste par år under Corona har HP kunnet konstatere, at den traditionelle undervisning har ændret sig imod det hybride. Præcist som hos de voksne i erhvervslivet.

Flere og flere går derfor bort fra den traditionelle skolecomputer, der var stationær, I stedet vil elever og lærere have små laptops, der er nemme at flytte frem og tilbage mellem klasselokale og hjem. ”Blended Learning” hedder det med et fagudtryk.

HP har designet en lille og kraftig skole-pc med en skærm på 11 tommer. (Foto: HP)

HP’s nye Fortis computere er skræddersyet til dette formål. De er kraftige nok til at kunne bruges til underholdning, men er samtidige så robuste og let at rengøre, at de kan holde til et liv i rygsæk og på farten.

Fortis produkterne har som udgangspunkt 14 tommer skærme, men fås også i en særlig handy lille model med 11 tommers display.

Stel, tastatur og skærme kan tåle at blive rengjort med almindelige husholdnings-produkter. Desuden er Fortis pc’erne udstyret med et særligt metal-skjold, der beskytter batterierne mod skade og fugt.

Standard skole-pc’en fra HP hedder fremover ProBook Fortis 14 G9. Den kommer med Windows Pro, Windows Pro Education eller Windows 11 SE. Der er hurtigt Wi-Fi 6 og valgfri 4G forbindelse via en mobil.

HP’s nye Fortis laptops er bygget til at kunne holde til en travl skoledag både i klassen, i hjemmet og undervejs mellem dem. (Foto: HP)

HP ProBook Fortus 14 G19 er en kraftigere variant med Intels nyeste 12. generation Core i3 eller i5 processorer. Batteriet lærer selv brugerens arbejds-mønstre at kende og tilpasser sit strømforbrug derefter.

HP Pro x360 Fortis 11 G9 er en lille og fleksibel to-i-én laptop med 11 tommers skærm. Den kommer med Windows 11 Pro Education eller Windows 11 SE og byder på både Wi-Fi 6 og 4G sim-kort.

Endelig er der samme lille laptop i G10 udgave, der har kraftige Intel Core i3 og i5 motorer af 12. generation ombord. Pc’en kommer også med HP Wolf Security for Business, der beskytter effektivt mod malware og hacker-angreb….

HP Fortis-produkterne henvender sig udelukkende til skolemarkedet, hvor de sælges på særlige aftaler….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Apple og Amazon til tops