Skriv på et tastatur i to

Micra bliver helt elektrisk

Foto: Nissan)

Når man ser bort fra Mitsubishi og Renault, der har flere bilmodeller hybride motorer, har den fransk-japanske bilkoncern Renault, Nissan og Mitsubishi ikke markeret sig synderlig stærkt, når det gælder rene elbiler.

Det skal der åbenbart ændres på nu. Ligesom hos konkurrenterne i autobranchen skal der i de næste år komme en hel armada af elbiler fra herfra. Faktisk 35 modeller frem til 2030.

En af de første kan være en helt ny udgave af Nissans lille Micra, der ser ud til at få et anderledes frækt og ungt design end sine forgængere.

Foto: Nissan)

Den aktuelle Micra har været på markedet siden 2014 i sin femte generation. Den fik en oppudsning sidste år, men ingen elmotor som mange havde ventet. Den venter Nissan med til den helt nye sjette generation af Micra, der lanceres senest i 2024.

Nissan fortæller, at man har udviklet og designet den nye Micra helt på egen hånd. Dog ikke længere end, at den står på samme CMF-BEV platform, som også den kommende Renault R5 i el-udgave og nye elektriske modeller fra sportsvogns-mærket Alpine.

Den nye Micra bygges heller ikke i Japan. Den skal køre af samlebåndet i Renault ElectriCity, der er en sammenlægning af fire franske bilfabrikker.

Foto: Nissan)

Nissan har afsløret de første billeder af den kommende Micra, der unægtelig ser mere spændende ud end sine forgængere.

Nissan udnytter al den nye elektricitet og øgede computerkraft ombord til at lege kreativt med både instrument-brædtets layout og designet af minibilens lygter. Når det er mørkt, bliver Micra ikke til at overse og let at genkende.

Forlygterne er f.eks. layoutet som en stor cirkel – eller rettere to LED halvkredse med ekstra lamper i midten. Baglygterne har samme runde form – bare i rødt.

Renault har ikke afsløret mange tekniske detaljer for den nye Micra. Den forventes dog at få en en enkelt elmotor på 100 kW og en rækkevidde på 400 kilometer pr. opladning målt efter WLTP….

Sådam kunne Micra se ud forfra, når man møder den en mørk aften eller nat. Foto: Nissan)

 

Foto: Nissan)

Baglygterne på Micra har samme store cirkel som lysshow som forlygterne. (Foto: Nissan)

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skriv på et tastatur i to