Danmark er 8. dyreste land at bo i

Bizar guitar

(Foto: Ibanez

Gennem årene har vi set tusinder af elguitarer på scenen, i videoer – og sikkert hørt endnu flere på vores højttalere, i øre- og hovedtelefoner.

De fleste ”spader” ligner hinanden i det ydre – bortset fra farven, de er lakeret i. Forskellene finder vi i elguitarernes indre kvaliteter, men musikken og lyden er vel også det vigtige.

Mange musikere, der har råd, har fået special-bygget deres instrument. Tænk blot på Paul McCartneys legendariske elbas i violin-design, eller den hjemmebyggede ”Red Special”, der gjorde Queens sound berømt i hænderne på Brian May.

Guitaristen Pat Metheny havde også et bizart instrument i sin Manzer Pikasso, og nu kommer som Hydra. En tre-dobbelt elguitar, der ligner noget taget direkte ud af monster-grotten i en fantasy-film.

Det har taget fem år at udvikle og bygge dette monstrum, der skal være den centrale lydskaber på den amerikanske musiker Steve Vais kommende ”Inviolate” album.

Sreve Vai med sin nye Hydra. (Foto: Ibanez)

Vai – hvem er det, vil mange nok spørge. Han har gennem årene spillet med bl.a. Whitesnake, Frank Zappa, David Lee Roth, men har i de seneste mange år kørt mest på egen hånd. Kendt som en meget innovativ og dygtig guitarist.

Den nye Hydra fra Ibanez har en 12-strenget guitar som base. Ovenpå sidder en ekstra syv-strenget guitar og nedenunder en fire-strenget elbas. På bagsiden sidder desuden en 13-strenget harpe.

Det hele akkompagneres af et væld af pickups, MIDI, broer og fase-splittere. Med andre ord for Steve Vai et helt orkester mellem hænderne.

Ifølge Vai og guitar fabrikanten Ibanez skal Hydra levere en helt forrygende steam-punk sound via sine tre indbyggede rør-forstærkere. Der er også et gammeldags VU-meter, oplyste knapper og skydere, Ethernet forbindelse til et data-netværk og andre specialiteter, der kun er navngivet – ikke forklaret – f.eks. en Dragonizer og en Seducer.

Det bliver spændende at høre Hydra på Steve Vais næste album. En forsmag kan man få i videoen, der ledsager denne artikel….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Danmark er 8. dyreste land at bo i