Skrivepen til skolebørn

71 lande stopper sociale medier

(Foto: Geralt / Pixabay)

Bestemt ikke alt er lige godt, hvad der bliver publiceret i de sociale medier. De bliver udnyttet til politisk propaganda og ekstreme synspunkter.

Omvendt kan de færreste betvivle, at sociale medier også har gjort meget for demokrati og udbredelse af det frie ord. Ikke mindst i lande, hvor den traditionelle presse har været underlagt censur og forbud.

Derfor er det foruroligende at læse en ny analyse, der hævder, at mindst 71 lande verden over har enten blokeret eller begrænset adgangen til sociale medier siden 2015.

Ifølge analyse-firmaet Surfshack har to procent af de 193 lande, som er undersøgt, i øjeblikket lukket helt for sociale medier og frie kommunikations-apps.

(Infografik: Statista.com)

Alle disse lande ligger i Asien og Mellemøsten – Kina, Nordkorea, Iran og Turkmenistan. Lukningen gælder vestlige online tjenester som Facebook og Twitter, for kineserne har deres egne, stærkt overvågede sociale medier.

Ifølge Surfshack kommer restriktionerne af de sociale medier typisk i lande med begrænset demokrati for deres befolkninger.

I de fleste af disse lande er begrænsningerne indført i de seneste fem år, og officielt er restriktionerne kun foreløbige. Det seneste eksempel kommer fra Burkino Faso i xxxxx, skriver Surfshack:

”Vi har registreret betydelige afbrydelser af internet trafikken i det pågældende lande efter et angiveligt statskup. Afbrydelserne er konstateret fra den 10. januar om eftermiddagen. De omfatter også lukning af adgang til Facebook og WhatsApp….”

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skrivepen til skolebørn