OnePlus udsolgt på ét sekund

Når smartwatch bliver mode

(Foto: Louis Vuitton)

Der er efterhånden gået næsten tre år siden, at den franske modegigant Louis Vuitton (LV) for første gang kastede sig ud i smartwatch markedet.

Ikke fordi man har hørt særligt meget siden eller set mange Tambour Horizon flashet på underarme, men uret må jo have solgt godt.

Ellers ville Louis Vuitton vel ikke lancere en ny version nu, som oven i købet indeholder mange tekniske ændringer.

Det nye Louis Vuitton Tambour Horizon Light Up er først og fremmest opsigtsvækkende – rent visuelt.

(Foto: Louis Vuitton)

Hvor de fleste andre smartwatch fabrikanter ikke rigtigt ved, hvad de skal bruge rammen omkring displayet til – den hedder urkronen – udnytter Louis Vuitton den til et lysshow.

I kronen sidder her 24 LED-lamper, der lyser op i forskellige farver og mønstre, alt efter hvilken digital urskive man vælger – og hvilke funktioner man har aktiviteret i uret.

LV beskriver det selv i malende ord, at den inter-aktive kroner giver uret en illusion af at have et 360 graders vandfald, hvor farverne fra displayet løber ud over siderne. Resultatet er en slags uendelig skærm.

Louis Vuittons logo og navnetræk står tydeligt frem, uanset hvilken virtuel urskive man vælger. Selve skærmen er en AMOLED type på 1,2 tommer, der ligger gemt bag ægte ridsefast safirglas. Ligesom på dyre schweizer-ure.

(Foto: Louis Vuitton)

Man betjener LV-uret via touch-skærmen, ved at trykke forskellige steder på kronen, ved at aktivitere to fysiske knapper på højre side af urkassen eller via en app på mobiltelefonen.

Ret interessant er det også, at Louis Vuitton har droppet Google, Android og WearOS som styresystem til sit smartwatch. I stedet har det franske modehus fået udviklet sit helt eget operativ-system, som det kalder for «Made for iPhone.»

I praksis kan man næppe køre Vuittons styresystem på et Apple Watch, men det er kompatibelt med apps på iPhone – og for den sags skyld også med Android mobiler.

Faktisk skal LV uret også kunne køre med apps til Huaweis nye HarmonyOS. Det er der vist ikke andre smartwatches på markedet, som kan klare – at arbejde med alle tre styresystemer på samme tid.

(Foto: Louis Vuitton)

Louis Vuitton har selvfølgelig indbygget en stribe egne apps i sit ur, så man ikke er voldsomt afhængig af at downloade fra andre kilder.

Det gælder f.eks. en «My Day» app, der er en smart kalender med visning og prioritering af dagens opgaver.

En anden god standard app er «My Travel», hvor man har adgang til rejseplaner, boarding kort, Corona-pas og andre digitale dokumenter, man skal have med undervejs.

I forbindelse med «My Travel» har Louis Vuitton også anbragt 30 storby guides med anbefalinger, hvor man skal bo, spise, købe ind og lade sig underholde.

(Foto: Louis Vuitton)

Endelig har «My Travel» også et ekstra verdensur, så man kan se det lokale klokkeslæt, vejrudsigten og luftforureningen det pågældende sted.

Derudover har det nye Tambour Horizon Light Up også de mere almindelige features og funktioner, som man forventer at et moderne smartwatch. Det vil f.eks. sige pulsmåler, skridttæller, søvn-overvågning osv.

Originale LV tasker er bestemt ikke billige. Det samme gælder det nye ur, som koster fra 3.300 dollars eller knap 22.000 kroner. Man kan købe det på Louis Vuittons hjemmeside eller hos udvalgte forhandlere….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

OnePlus udsolgt på ét sekund