iPod Shuffle er et hit igen

Sony gør valget svært

Sony QD-OLED. (Foto; Sony)

Hvis du har penge nok – og er stor fan af Sony tv – stiller den japanske underholdnings-gigant lige pludseligt sine kunder i et svært valg.

På samme tid har Sony nemlig præsenteret to nye serier af luksus-tv, der begge ser ud til at være fremragende.

Den ene er Sonys første tv med QD-OLED teknologi. Den anden er Sonys udspil i Mini LED, som også flere andre store tv-fabrikanter satser stærkt på.

Sony vil ikke udpege offentligt, hvilken teknologi der er den bedste. Kun sige, at begge nyheder hører til den kostbare Master kategorien, hvor Sony lægger det bedste, hvad huset formår.

Sonys nye QD.OLED tv har et lille kamera på toppen, der holder øje med, hvor seerne sidder i stuen. (Foto; Sony)

Lidt senere kommer jeg med et første bud på, hvad Sony ikke selv vil sige og anbefale. Men først lige noget om finesserne i de to nye super-tv:

QD-OLED nyhederne hedder Sony Bravia Master XR A95K, hvis paneler er op til 200 procent mere lysstærke end konventionelle tv.

Det er dog ikke i de mest lysstærke billeder, man vil se forskellene i forhold til Sonys i forvejen fine OLED-tv. I stedet er den generelle farvemætning meget bedre.

QD-OLED er en forbedring i forhold til almindelige OLED tv. (Foto; Sony)

Desuden kan man se tv-billedet bedre, når man sidder skråt over for tv-apparatet, fordi QD-OLED ikke har brug for et farve-filter som almindelige OLED skærme.

 

Hele herligheden styres af en Cognitive Processor XR. Den præsenterede Sony sidste år, men har allerede opdateret den med ny software, der skal forbedre tv-billedet målbart og i det mere følelses-prægede indtryk.

F.eks. bruges processoren til at skabe et ”dybde-kort” af, hvad der vises på skærmen. Kortet bruger chippen til at undgå en over-eksponering af baggrunden. I stedet vil motiverne i forgrunden stå klart defineret.

Det nye Bravia A95K rummer også Sonys Acoustic Surface Audio+ system, hvor to ”actuators” forvandler selve tv-skærmen til en højttaler-membran. De suppleres så af to mere konventionelle subwoofere til at håndtere de dybe toner.

Sonys første QD-OLED modeller i 4K kvalitet fås i størrelserne 55 og 65 tommer. De kører med Google TV som styresystem og kan kontrolleres ved hjælp af stemme-kommandoer.

Sonys alternativ til denne nye OLED teknologi hedder Bravia Master Series Z9K 8K og X95K Series 4K. Dermed er også de to tv-apparaters billed-opløsning afsløret.

Sonys nye Mini LED tv. Master Series Mini LED. (Foto; Sony)

I disse tv bruger Sony Mini LED, der skal muliggøre en mere præcis styring af hvert eneste punkt på skærmen. Det vil man især kunne se i modellerne med 8K, der viser helt utroligt detaljerede billeder.

Baggrundslyset styres af Sonys XR Backlight Master Drive, mens tv’et også har samme Cognitive Processor XR som den anden Master Series nyhed med QD-OLED.

Mini LED tv’ejere er desuden udstyret med Bravia Cam, der via et kamera holder øje med, hvor brugerne sidder og derefter justerer lyd og billede optimalt efter den placering.

Master Series Mini LED. (Foto; Sony)

Også Mini LED fjernsynene kører med Google TV og kan betjenes med stemmen. Man kan sågar bede tv’enes kunstige intelligens komme med anbefalinger af, hvilke programmer man bør se.

Sony Master Series Z9K i 8K kvalitet fås som 75 og 85 tommer. Kan man nøjes med 4K, kan man gå efter X95K modellerne i 65, 75 og 85 tommer.

Til sidst nogle første anbefalinger, der kommer fra folk, som har set de nye Sony tv på det netop overståede CES Show 2022 i Las Vegas:

Hvis du mest ser lysstærkt indhold som f.eks. sport, der fylder hele skærmen, vil Sonys Mini LED nok være det bedste bud. De er Sonys mest lysstærke tv overhovedet.

Kigger I derimod mest på film, hvor der ofte er mørkere billeder involveret, kan QD-OLED have sine fordele. Denne teknologi har nemlig et bredere dynamik-område..

Priserne vil Sony i øvrigt ikke afsløre på nuværende tidspunkt, men regn med at der skal lægges en pæn sjat på bordet. Begge tv-familier skal dukke op i butikkerne i løbet af foråret….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

iPod Shuffle er et hit igen