Instagram i glas og ramme

YouTube på vej ind i bilen

(Foto: Volvo)

Forleden dag kunne jeg her på Leifshows fortælle om, at Amazon er på vej ind i biler med sin Alexa assistant og adgang til Amazons streaming tjenester og indkøbs-platform.

Det sker med en aftale, som Amazon har lavet med bilkoncernen Stellantis, der bl.a. omfatter mærker som Opel, Peugeot, Fiat, Citroen og Jeep.

Nu kommer Google så med den tilsvarende udmelding. Blot gælder den Google Assistant og YouTube, som Volvo og søsterselskabet Polestar bliver første bilmærker med.

Volvo bliver dermed den første bilfabrikant, der kan tilbyde direkte integration med Google Home.

Ad den vej kan man udvide sit smarte hjem til bilen, hvor man via stemmekontrol og Google Assistant kan beordre alarmer til at blive slukket, elvarme til at blive tændt i hjemmet osv.

Polestars elektriske SUV får Google Home og Qualcomm Snapdragon Cockpit. (Foto: Poæestar=

For at få systemet til at virke kræver det, at man har en bil, der har et Android-baseret infotainment system.

Desuden skal man bruge Volvo Cars app og en enhed, som kan arbejde med Google Assistant – typisk en Android telefon.

Volvo har altid stået helt i front, når det gælder sikkerhed i bilen. Det vil også være tilfældet, når det smarte Google Home udvides til bilens kabine.

Volvo fortæller således, at man vil indføre en to-faktor identifikation til mere følsomme kommandoer som at låse hjemmets døre op eller slukke for boligens alarm.

Antallet af features vil være begrænset fra starten, men i løbet af de kommende måneder dukker f.eks. integration med YouTube op.

Sådan forestiller Qualcomm sig, at fremtidens elbil kan være indrettet med systemer, drevet af Snapdragon Cockpit chips. (Foto: IOT Automotive News / Qualcomm)

Volvo og Polestar ejere vil kunne downloade YouTube app’en fra Googles Play Store og streame alle de videoer, man har lyst til.

Dog kan det kun lade sig gøre, når volvoen står parkeret. Chaufføren skal holde sin koncentration på vejen og ikke lade sig underholde af musik, comedy shows, sport på skærmen osv.

Volvo har travlt med at fremhæve denne detalje. Sikkert for at undgå de problemer, som Tesla er rendt ind, fordi man her har kunnet se video, tv og film, mens man kørte. Denne “smutfejl” har Teslas, siden lovet at stoppe.

Med bilen som en integreret del af det smarte hjem og Google Home kan den digitale kommunikation selvfølgelig også gå den modsatte vej.

Fra sofaen vil man f.eks. kunne tjekke Volvo og Polestar bilens batteri-status, bestille p-pladser til bilen i p-huse, tænde for varmen i bilen, så kabinen er dejlig lun, når bilisten kravler ind en kold vinterdag osv.

Volvo arbejder også sammen med Spotify for at få musik streaming og podcasts integreret i fremtidens biler. (Foto: Volvo)

Volvo har samtidig meddelt, at man vil bruge det nyeste chipsæt fra Qualcomm til at styre infotainment systemet i sind kommende Polestar 3 og nye elektriske SUV.

kender vi alle fra processorer til millioner af Android telefoner, men den amerikanske chip-fabrikant er i gang med at udvide sit imperium til både pc’er og til biler.

Qualcomms nye Snapdragon Cockpit platform skal gøre bilens infotainment systemer meget mere effektive og hurtigt reagerende, end vi kender dem i dag.

Chips til Snapdragon Cockpit skal også bruge meget mindre strøm, hvilket ikke mindst er vigtigt i elbiler.

Mange nybagte elbil-ejere har fået en overraskelse, når de opdagede, at deres nye kørende vidunder slet ikke kan køre så langt på en opladning, som fabrikanten lover. Ofte fordi bilisterne har al elektronik, air condition, varme osv tændt….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Instagram i glas og ramme