OnePlus 10 kommer 11. januar

Nordmænd vilde med elbiler

(Foto: Jack S / Pexels)

Selvom Norge har masser af olie i undergrunden, er landet ved at blive nummer ét i verden med hensyn til udbredelse af elbiler.

I 2021 var to af tre nye biler – 65 procent – som blev solgt i vores naboland, fuldt elektriske. Det er 11 procent flere end i 2020. Dengang kørte 54 procent på strøm.

I alt solgte de norske forhandlere 176.276 elbiler sidste. Den mest populære model var Tesla Model 3 med Toyotas RAV4 på andenpladsen.

Toyotaen var den eneste hybride bil med både el- og benzin-motor på den norske hitliste. Den firehjuls-trukkede RAV4 efterlod Volkswagen ID.4 på tredjepladsen, mens Polestar 2 kørte ind på position 10.

Nordmændene regner med, at elbiler kunne nå op på 80 procent af landets bilsalg allerede her i 2022, hvis det ikke var for chip-manglen. De norske forhandlere kan slet ikke skaffe det antal elbiler, som der er købere til.

Den mest solgte elbil i Norge er Teslas Model 3. (Foto: Martin Katler / Unsplash)

Den norske regering støtter aktivt indførelsen af elbiler. De sælges uden registrerings-afgift, hvilket kostede statskassen 22,6 milliarder (danske) kroner i indtægter sidste år. I 2025 skal det være helt slut med at købe benzin- eller diesel-drevne biler i Norge.

Ikke kun Norge er et godt marked for Tesla. Det går i det hele taget forrygende godt for den amerikanske elbil fabrikant, der næsten nåede at sælge en million vogne i 2021.

Mere præcist blev der købt 936.172 Tesla elbiler sidste år. Det er en fordobling i forhold til 2020. Det helt store salg kom i oktober, november og december, hvor Tesla afsatte 308.600 elbiler på globalt basis.

Også Tesla er ramt af chip-manglen, hvilket tydeligst kan ses på salget af firmaets dyrere Model S og X varianter.

De to modeller blev sidste år solgt i under halvt så mange eksemplarer som i 2020 -skriver nyhedstjenesten Reuters….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

OnePlus 10 kommer 11. januar