Verdens første SMS på auktion

Dell viser grøn bærbar

(Foto: Dell)

Verdens tredje-største pc-fabrikant Dell melder sig nu også under de grønne og klima-rigtige faner.

Det sker med den nye Concept Luna laptop, der skal reducere computerens CO₂ aftryk med 50 procent – sammenlignet med moderne bærbare pc’er på markedet i dag.

Dell har arbejdet tæt sammen med chip-fabrikanten Intel at skabe en laptop, der vil være både lettere at reparere genbruge. På den måde kan pc’ens levetid forlænges, og en del elektronik-skrot spares på lossepladserne.

Nøglen til Dells grønne fremskridt ligger dels i nydesignede komponenter og chips, der bruger mindre i strøm. Dels et helt ny-designet hovedprint, der er 75 procent mindre end normalt.

Dells fremtids-laptop er fremstillet af aluninium fra genbrug. (Foto: Dell)

Hovedkortet indeholder samtidig 20 procent færre komponenter på sit beskedne 5.580 mm areal. Det skal placeres lige under pc’ens topplade for at udnytte den gratis køling, det får heroppe.

Dertil kommer, at strømforsyning og batteri er adskilt fysisk fra hovedprintet. Det skal give en bedre passiv og køling og sørge for, at fremtidens laptop kan klare sig helt uden strøm-spisende blæser indendørs.

Endelig skal det super-effektive elektronik-layout sikre, at Dell kan nøjes med et mindre batteri i laptoppen end normalt. Det sparer plads og varme.

Naturligvis fortsætter Dells grønne tanker i de materialer, som skal anvendes i nye laptops: Deres chassis er f.eks. lavet af genbrugs-aluminium.

Den nye Dell laptop kan skilles ad og samles med kun fire skruer. (Foto: Dell)

Mere innovativt er, at Concept Luna laptoppen kun indeholder fire skruer. Normalt sidder der snesevis af dem.

Det gør computeren meget lettere at adskille og samle, når den f.eks. skal repareres eller opgraderes med nye komponenter. Ifølge Dell kan arbejdstiden reduceres med halvanden time.

Endelig hat Dell udstyret sin fremtids-laptop med et mekanisk tastatur, der er nemt at skille ud. Hovedprintet er lavet af bio-baseret plade og vand-opløselig lim.

Concept Luna er langt fra det første forsøg, jeg har set på at designe grønnere computere. Apple pakker f.eks. sine nye MacBooks ind i aluminium fra genbrug.

Dell ser dog ud til at gå mere konsekvent til værks end rivalerne på markedet – og dét kan man vel kun hilse velkommen som forbrugere og kunder….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Verdens første SMS på auktion