England satser på elbiler

Online kriminelle har travlt lige nu

(Foto: Tumisu / Pixabay)

Udbredelsen af online svindel stiger formentlig i disse dage op til årets store tilbuds-tider med Black Friday og Cyber Monday.

Derfor har Digitaliserings-styrelsen her til morgen udsendt en advarsel, hvor man gør opmærksom på digitale fælder. Nogle tilbud kan simpelthen være for gode til at være sande.

Ifølge styrelsen oplever hver tiende dansker forsøg på netsvindel i forbindelse med nethandel. . Konsekvensen er ofte økonomisk tab, eller at man aldrig modtager varen.

I 2020 blev mere end 200.000 falske webbutikker anmeldt som svindelsider af e-mærket, der er en dansk mærkningsordning for sikker nethandel. Det er en stigning på mere end 25 procent i forhold til 2019.

Særlige events som Black Friday senere i denne uge giver svindlere gode muligheder for at lokke inte-tanende tilbudsjægere i fælden.

Her op til Black Friday har cyber-kriminelle ekstra travlt. (Foto: Geralt / Pixabay)

Fupbutikker kan ved første øjekast ligne reelle webbutikker. Derfor kan de være svære at spotte, hvis man ikke er opmærksom.

”Handel på nettet er for mange af os blevet så almindeligt, at vi ikke tænker synderligt over det, når vi indtaster vores betalingsoplysninger. Det ved svindlerne godt, og de er eksperter i at udnytte det bl.a. via falske hjemmesider,” forklarer Marie Wessel. Hun er kontorchef for cyber- og informations-sikkerhed i Digitaliseringsstyrelsen

”Hvis tilbuddet virker for godt til at være sandt, er det ofte en god grund til at stoppe op og tænke sig om en ekstra gang. Særlig i forbindelse med store forbrugsdage som Black Friday, hvor digitale svindlere forsøger at udnytte vores købelyst,” fortsætter hun.

I sin rapport ”Danskernes Informationssikkerhed 2020” giver Digitaliseringsstyrelsen fem gode råd, man bør huske og følge her i tilbudstiden:

  • Tjek, om der findes en ”Om os”-sektion på hjemmesiden, og om beskrivelsen lyder troværdig
  • Vær skeptisk, hvis varerne er markant billigere end andre steder
  • Kig efter sprogfejl og priser i skæve beløb
  • Tjek, om web-adressen ser rigtig ud
  • Kig godt efter beløbet og butiksnavnet, når du modtager bekræftelses-sms fra Nets, inden du godkender beløbet.

Læs mere om rådene på websiden sikkerdigital.dk her….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

England satser på elbiler