Lyskæder bruger meget strøm

Motorola på vej med ny super-mobil

(Foto: Motorola)

Normalt er Motorola ikke en af de smartphone fabrikanter, som man forbinder med at gå i front med den allernyeste teknologi.

Tværtimod har Motorola gjort det til lidt af en sport at vente nogle måneder, indtil rivaler som Samsung, OnePlus, Xiaomi osv. har sloges med alle børne-sygdommene i de nye features. Derpå lancerer Motorola typisk en model med lækkerierne, som sælges til en rigtig god og lav pris.

I december kunne det se ud, som om Motorola vil ændre på den praksis.

Da vil Motorola nemlig være først i verden til at præsentere en mobil med Qualcomms helt nye Snapdragon 8 Gen 1 super-processor.

Denne chip er så ny, at den end ikke er præsenteret offentligt endnu. Ikke desto mindre skal den sidde i Motorola kommende Edge X topklasse mobiler, der lanceres før jul.

I slutningen af november vil Qualcomm præsentere sin nye top-processor Snapdragon 898. Spørgsmålet er, om det ikke er den, som Motorola nu reklamerer med som Snapdragon 8 Gen 1. (Foto: Intel)

Afsløringen kommer fra chefen for Lenovos mobil-division – Chen Jin. Han skriver på sin profil i det kinesiske sociale medie Weibo, at ”vores nye flagskib vil kaste en stor bombe i industrien.”

It-giganten Lenovo sælger mobiltelefoner under eget navn, men satser stærkere på sit datterselskab Motorola til det formål. Derfor bliver det en Motorola, som får æren af at komme først med den nye superchip.

Snapdragon 8 Gen 1 ventes at blive den stærkeste processor, der nogensinde har siddet i en mobiltelefon. Også den første, der kommer over en score på en million point i den internationale Antutu tempotest.

Processoren skal være fremstillet med Samsungs seneste 4 nm teknologi og bruge den nye Cortez X2 super-kerne for første gang. Clock-frekvensen bliver på mindst 3.0 GHz, og grafikken håndteres af en nyudviklet Adreno 730 chip.

I de kinesiske sociale medier omtales den nye Motorola topklasse model både som ”Edge X” og ”Edge 30 Ultra.” Dens interne koder er ”Rogue” og ”HiPhi.”

Motorola har netop præsenteret flere nye modeller i sin G-familie. De har svagere skærme end den nye topmobil, men sælges formentlig også meget billigere. (Foto: Motorola)

Til gengæld er der uenighed om, hvorvidt den nye Snapdragon 8 Gem 1 processor ikke blot er et andet navn for Snapdragon 898 chippen, som andre mobilfabrikanter også har annonceret. Først og fremmest Samsung, der vil bruge den i sine kommende Galaxy S22 telefoner til januar.

Motorolas næste super-telefon får bl.a. en OLED-skærm på 6,67 tommer og lynhurtig 144 Hz billed-opdatering. Grafikken er i Full HD+ og er godkendt til HDR 10+.

Ret opsigtsvækkende er det, at Moto Edge X får et selfie kamera på hele 60 megapixel. Det må være noget af en verdensrekord. Kameraerne på bagsiden er mere normale med et 50 MP hoved-objektiv, en vidvinkel på 50 MP og en dybde-sensor på 2 MP.

Indendørs skal også sidde et stort batteri på 5.000 mAh, der kan lades meget hurtigt op med 68 watt via kabel. I praksis skal Motorola’en kunne fyldes op fra 0 til 50 procent på 15 minutter og 100 procent på 35 minutter.

Priser og leveringstidspunkt for den nye topmodel hos Motorola er endnu ikke lækket. Men vi kommer nok et stykke ind i2022, før vi ser den på vores breddegrader….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lyskæder bruger meget strøm