Kan I stave mærke-navnene?

Xbox fylder 20 år

De aktuelle Xbox X og S, (Foot: Microsoft)

Hos mennesker er 20 år ingen alder. Da er man lige sluppet ud af teenage årene og kan kalde sig (nogenlunde) voksen.

I computer-sammenhæng er 2001 den rene stenalder. Internet var der i langsom udgave og med støjender modemer. Klaptelefoner var populære, men ingen havde tænkt i smartphones endnu,

Men året efter årtusinde-skiftet var også tidspunktet, hvor verdens største softwarehus kastede sig for alvor ud i computerspil.

Selveste Bill Gates overrakte den første Cbox til kunden den 15. november 2001. (Foot: Microsoft)

Den første Xbox så dagens lys den 15. november 2001. Det var den første amerikanske spillekonsol efter Atari, der opgav fem år tidligere.

Xbox’en og den medfølgende spilklassiker ”Halo” blev en succes for Microsoft. Fem år senere var første generation af konsollen solgt i 24 millioner eksemplarer. Først i USA, men siden i hele verden.

Anden generation – Xbox 360 – kom i 2005 og er indtil videre købt 86 millioner gange. Derefter jin Xbox One i 2013 og solgt i 50 millioner enheder. Fjerde – og den aktuelle – generation hedder Xbox Series X og S. Den ankom i november for et år siden.

Sådan så den første CXbox ud for 20 år siden. (Foot: Microsoft)

For 20 år siden var det en risikabel beslutning for Microsoft at kaste sig ud i en spillekonsol. Nintendo og Sony med Playstation var allerede godt kørende, og Microsoft var slet ikke kendt i gaming kredse.

OK – Microsoft havde den legendariske “Flight Simulator” og de interne Windows-spil ”Solitaire” og ”Minesweeper”, men det var ingenting sammenlignet med de japanske rivaler.

I begyndelsen gik salget sløvt, selvom Microsofts berømte stifter og daværende topchef Bill Gates gik personligt ud og gjorde reklame for den nyer spillekonsol. Da Xbox 360 dukkede op nogle år efter med et solidt udvalg af gode spiltitler, tog udviklingen dog for alvor fart.

Her er de otte mest solgte Xbox spil gennem tiderne. (Infografik: Statista.com)

 

For at fejre sin runde Xbox dag har Microsoft søsat en række spændende initiativer, som fans af spillekonsollen uden tvivl vil tage imod med åbne arme:

Microsoft har f.eks. gjort over 70 gamle Xbox 360 og originale Xbox spil bagud-kompatible. Det betyder, at de nu kan spilles uden problemer på de nye Xbox X og S konsoller.

I december udgiver Microsoft film-serien ”Xbox Power On: The story of Xbox”. De seks afsnit vil kunne streames globalt fra den 13. december.

Sammen med Adidas har Microsoft designet den første konsol-inspirerede sneaker kollektion nogensinde.

Microsoft og Adidas er dog ramt af de globale leveringskæde problemer og ved derfor ikke, hvornår skoene kan købes.

Endelig er Microsoft gået sammen med ”Red Notice” tv-serien fra Netflix med bl.a. Dwayne ”The Rock” Johnson, Ryan Reynolds og Gal Gadot i hovedrollerne. De skal bl.a. afsløre en særlig Xbox vault…..

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kan I stave mærke-navnene?