Hold pause på Instagram

Spotify køber lydbøger

(Foto: Sik-Life / Pixabay)

Hvor Google og Apple tilsyneladende satser stærkere på video og tv, fortsætter deres svenske konkurrent Spotify ufortrødent sit indtog i audio-verdenen.

Alle kender Spotify som verdens største musik streaming tjeneste, Spotify er også mega-stor i podcasts, og nu skal det samme ske med lydbøger.

Spotify har nemlig meddelt, at man køber det svenske lydbogs-forlag FindAWay med base i Malmø.

Det kan sagtens vise sig at være en klog investering, for lydbogs-industrien ventes at vokse fra i øjeblikket 3,3 milliarder dollars på verdensplan til 15 milliarder i 2027.

Spotify vil nu også være en gigant i lydbøger. (Foto: Uriel Mont / Pexels)

FindAWay Technology arbejder på tværs af hele lydbogs-universet med tilbud til både forfattere, forlag, indtalere og forbrugere.

FindAWay har angiveligt markedets største online udvalg af lydbogs-titler, men har samtidig brugt mange kræfter på at demokratisere branchen ved at tilbyde hjælp og værktøjer til uafhængige forfattere, der ikke har et pengestærkt forlag i ryggen.

Spotify har også udvidet sin hovedforretning – musik streaming – med en række sjove nye tiltag. Den seneste er, at man skal kunne se hitlister over de mest spillede sange i 200 storbyer verden over.

København skal være en af dem, men er endnu ikke dukket op på Spotifys hjemmeside. Her kan man i øjeblikket kun studere globale hitlister og de mest populære hits i bl.a. New York, London, Berlin, Amsterdam, Los Angeles, Istanbul, Barcelona, Jakarta, Chicago, Paris, Madrid, Santiago, Mexico City, Sao Paolo, Toronto og Sydney.

Spotify vil hver fredag opdatere Top-200 lister med hittene i 17 forskellige musik-genrer. Man kan også kigge på 200 kunstneres personlige hitlister….

(Foto: Spotify)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hold pause på Instagram