Bedre lyd i standard AirPods

Ny malware sniger sig ind via Android

(Foto: Tumisu)

Danmark har ikke kun Corona virussen at slås med. Virksomheder her i landet ser også ud til at være ekstra hårdt ramt af en computer-virus ved navn Lokibot.

Ifølge sikkerheds-specialisterne fra Check Point Research har Lokibot i september ramt 4,28 procent af it-systemerne i danske virksomheder. Det er en betydeligt højere procent end på verdensplan, hvor Lokibot har huseret hos 0,86 procent.

Lokibot så dagens lys for første gang i 2016. Det er en såkaldt ”info-stealer”, der kan ramme både Windows- og Android-brugere.

Malwaren høster login-informationer fra forskellige apps på brugerens enhed som f.eks. browsere og email-klienter.

Lokibot bliver ofte solgt via hacking-fora på internet. Siden 2017 findes den også i versioner med ransomware-funktion.

De giver cyber-kriminelle flere muligheder for at tjene penge ved at tage it-systemer som gidsel og kræve en løsesum for at åbne dem igen.

Vi ser desværre tit, at mange virksomheder kun tænker it-sikkerhed ind i servere, cloud databaser og deres medarbejderes pc’er. De glemmer til gengæld mobiltelefoner og tablets, som er blevet en stadig vigtigere del af arbejdsdagen. Ikke mindst under Corona med hjemme-arbejdspladser,” forklarer Niels Zimmer Poulsen. Han er Head of Security Engineering hos Check Point Software Technologies i Danmark

Mens Lokibot altså er den største aktuelle trussel for danske virksomheder, udgør den berygtede Trickbot malware den største cyber-risiko på internationalt plan. Verden over har fire procent af alle virksomheder haft besøg af Trickbot i september.

Tallene stammer fra Check Points seneste ”Global Threat Index” rapport for september 2021….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bedre lyd i standard AirPods