Headsæt i en ekstra klasse

Pc-salget vokser

(Foto: Agung Pandit Wiguna / Pexels)

Det er ikke mange år siden, at pc-branchen blev beskrevet som en uddøende race.

Især mobiltelefon fabrikanterne havde travlt med at påstå, at stadig bedre og større smartphones snart ville udrydde laptops og desktops hos folk.

Desuden ville den stadig mere udbredte datalagring i internettets skyer gøre traditionelle pc’er overflødige. Man kunne nøjes med skærme og små, lette og billige ”skrivemaskiner” som f.eks. Chromebooks.

Som så ofte før holdt denne prognose ikke vand. Anført af Corona pandemien og oprettelsen af millioner hjemmekontorer er pc-salget nærmest eksploderet i de seneste par år.

Pc-salget i tredje kvartal af 2021. Tallene angiver antallene i tusinder styk. (Grafik IDC)

Her i årets tredje kvartal købte vi 86,6 millioner nye pc’er på verdensplan, vurderer det store analysefirma IDC. Det er 3,9 procent flere end i juli, august og september sidste år. Ifølge analytikerne er det sjette kvartal i træk, at pc-salget stiger.

Væksten kunne være blevet endnu større, hvis IDC medregnede tablets og tablets med tastaturer i sine statistikker.

Der er nemlig ingen tvivl om, at bærbare pc’er og tablets har været it-branchens store trækhest. De har været de oplagte værktøjer i Corona pandemiens hjemmekontorer.

Laptops er igen blevet trendy, og de skal være den ideelle ledsager til arbejdsmarkedets nye digitale nomader, der kan fungere overalt – bare de har et bord og en god internet forbindelse.

I den kommende tid vil pc-salget formentlig fortsætte med at stige. Så er det bare ikke ændringer i arbejds- og livsform, som er begrundelsen.

De mange mennesker, der var nødt til at åbne et hjemmekontor under Corona, har givet gang i pc-salget. (Foto: Mart Production / Pexels)

Det er fremkomsten af Windows 11, der vil tvinge millioner af pc-brugere til at købe en ny og stærkere computer, som kan håndtere det nye styresystem.

Alligevel advarer IDC om, at pc-salget kan stagnere. Den store efterspørgsel efter nye pc’er har nemlig bidraget til den mangel på elektroniske komponenter og efterfølgende krise i alverdens leverings-kæder. Den, som vi også mærker som lange ventetider på nye biler eller populære gadges.

Den store vinder i pc-konkurrencen ser lige nu ud til at være Dell, der er gået frem med 26,6 procent i sammenligning med tredje kvartal for et år siden. Også Apple kan glæde sig over en solid vækst på 9,9 procent.

Lenovo holder sin førsteplads som verdens største pc-fabrikant med en markedsandel på 22,8 procent. Den position har Lenovo primært kunne holde, fordi markedets nummer to – HP – er gået tilbage med 5,8 procent i salg. Det har betydet et dyk I global markedsandel fra 22,4 til nu 20,3 procent….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Headsæt i en ekstra klasse