Pc-salget vokser

Mobiler skal da være runde

(Foto Cyrcle)

Gennem årene har man set en del eksperimenter med, hvordan mobiltelefoner og smartphones skulle se ud.

Sony og ikke mindst danske Bang & Olufsen har forsøgt sig med utraditionelle designs. Det samme har Nokia med sin berømte banan-telefon.

Det er bare mange år siden, og i dag er den mest ophidsende forandring, at vi (igen) kan købe folde-mobiler hos primært Samsung og Motorola. Ellers ligner moderne smartphones hinanden som to dråber vand.

Heldigvis findes der stadig nogle få, som tør udfordre traditionalisterne i den etablerede mobilbranche. Lille Cyrcle oppe i Microsofts hjemby Seattle I det nordvestlige hjørne af USA er en af dem.

(Foto Cyrcle)

Cyrcle lagde sin runde smartphone ud til Crowd Funding finansiering på iværksætter platformen Kickstarter for et år siden og fik faktisk det beløb til opstart, som man ønskede.

Først nu er Cyrcle Phone 2.0 imidlertid klar til salg. 999 dollars eller ca. 6.500 kroner koster den, hvilket er dyrt for de leverede specifikationer. Men ok – det har altid kostet ekstra at være anderledes.

Den ovalt formede smartphone har en beskeden LCD-skærm på 3,45 tommer. Altså en størrelse midt imellem en smartwatch og en smartphone.

Cyrcle vil ikke oplyse, hvilken motor der sidder i Phone 2. Kun, at det er en Snapdragon processor fra Qualcomm – og dem er der jo mange forskellige af.

(Foto Cyrcle)

Det er dog næppe en af de stærke fra 870 eller 888 serien, som man finder i markedets dyre Android telefoner.

Cyrcle leverer nemlig kun sin runde nyhed med 3 GB RAM og 32 GB lager. Telefonen kører også kun 4G – ikke det nye 5G. Til gengæld er der to hovedtelefon stik – det har jeg ikke set før.

På ryggen af Cyrcle Phone 2 sidder et enkelt kamera på 13 megapixel, der kan arbejde med HDR og video i 4K. På fronten sidder præcist samme kamera til at skyde selfies og deltage i videomøder.

Endelig kan nævnes, at den skægge telefon kommer med dual-SIM til to telefon-numre, NFC, GPS, termometer og hele to USB-stik. Batteriet på 2.000 mAh kan som noget usædvanligt tages ud og byttes af brugeren selv….

I 2007 forsøgte B&O sig med utraditionelt designede Serenata telefon, der blev bygget hos Samsung i Sydkorea. Samme år lancerede Apple sin første iPhone, og den blev en noget større succes. (Foto: Bang & Olufsen)

(Foto Cyrcle)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pc-salget vokser