Fra elguitar til grammofon

Danmark har verdens bedste internet

(Foto: Andrea Piacquadio / Pexels)

Med de priskrige, som i øjeblikket hærger på det danske marked, kan man skaffe sig lynhurtige internet linier til meget fornuftige priser.

Sådan et held har mennesker i mange andre lande. De skal arbejde i mange timer, før de har råd til at betale et internet abonnement – bare med middelmådig hastighed.

Faktisk har Danmark det bedste internet i verden, når man indregner pris, hastighed, kvalitet, infrastruktur, sikkerhed og digital forvaltning.

Det viser den netop offentliggjorte ”2021 Digital Quality of Life Index”, som den store VPN-leverandør Surfshack har lavet.

Danmark holder førstepladsen for andet år i træk, mens den globale Top-10 viser en del forandringer siden 2020:

Sydkorea er fløjet direkte ind på en global andenplads og har derfor skubbet Finland og Israel en plads ned i klassementet

Danmark har verdens bedste internet, når man indregner pris, hastighed, sikkerhed, infrastruktur og digital forvaltning. (Infografik: Surfshack)

USA har også taget et kæmpe-hop frem. Fra nummer 22 i verden i 2020 til en flot femteplads i år. Fremgangen skyldes primært en klar forbedring i amerikanernes internet kvalitet og infrastruktur.

Surfshack har målt nettet i 110 lande verden over og dækker dermed 90 procent af klodens befolkning.

Det nye indeks giver derfor et fint billede af internet situationen – dog kun den tekniske. Indekset vurderer ikke nettets indhold og frihed til at udtrykke sig, hvilket nok kunne få hitlisten til at se noget anderledes ud.

Surfshack har også fundet ud af, at adgangen til internet generelt set er blevet dyrere i det seneste år – og det er jo en dårlig nyhed.

På globalt plan skal folk arbejde 11 procent længere – 25 minutter – for at få råd til at købe et internet abonnement. Det er på fastnet eller kabel. Det mobile internet er til gengæld blevet 29 procent billigere.

Analysen afslører tillige, at verdens værste internet forbindelser også er de dyreste i forhold til den gennemsnitlige løn i de pågældende lande.

Så mange timer skal en borger arbejde for at få råd til et måneds internet abonnement. (Infografik: Statista.com)

Mennesker, der bor i f.eks. Nigeria, Elfenbenskysten eller Mali skal knokle i en hel uge for at kunne betale adgangen til internet.

Mange lande i Latinamerika er plaget af samme problem. Det samme gælder Indonesien, som har det dyreste internet i Asien. En indoserer skal I gennemsnit arbejde I 11 timer for en ringe internet forbindelse.

Asien er til gengæld også hjemsted for nogle af de billigste internet forbindelser i verden. Japanere, kinesere og sri lankanere skal arbejde i mindre end en time. Folk i Sydkorea og Singapore lidt over en time.

Danmark har ikke det billigste, men det overordnet set bedste internet. I Europa koster abonnementet mindre i flere østeuropæiske lande, men den tilbudte hastighed ligger langt under den danske.

Ifølge Surfshack er Montenegro det dyreste land i Europa at få internet adgang. Her skal en borger i gennemsnit arbejde i seks en halv time for at kunne gå online i en måned….

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fra elguitar til grammofon