Vi kodede mindre under Corona

Super pris, super batteri

(Foto: Xiaomi)

Hvis I efterhånden har vænnet jer til, at det koster det bedste af 10.000 kroner at komme i nærheden af en topklasse telefon som Apple iPhone 13 Pro Max eller Samsung Galaxy S21 Ultra, kan I glæde sig til en positiv nyhed.

Verdens i øjeblikket næststørste smartphone fabrikant – Xiaomi – har nemlig to nye topklasse mobiler på vej, der koster 40 procent mindre end rivalerne.

Xiaomis nye 11T – udtales ”eleventeee” – og 11T Pro disker ikke kun op med en aggressiv pris. Telefonerne kommmer også med et batteri, der sætter helt nye standarder for, hvad vi er vant til.

Pro modellens batteri på 5.000 mAh kan nemlig lades op med 120 watt ad gangen. Det betyder, at man kan fylde batteriet op fra 0 til 100 procent på kun 17 minutter!

Xiaomi opnår denne hastighed ved at dele batteriet op i to. Strømmen flyder derfor i to separate kanaler, der er overvåget på 34 forskellige punkter, så varmen ikke kan skade den sarte elektronik i mobilen.

(Foto: Xiaomi)

Nok så opsigtsvækkende er, at Xiaomi lægger den super-stærke HyperCharge ladeblok helt gratis med de nye 11T telefon, mens mange andre fabrikanter helt udelader opladere for at spare penge.

Tilmed kan ladeblokken bruges på tværs af mange forskellige Xiaomi apparater. Ud over smartphones kan det f.eks. være laptops, tablets og skærme. Tænke sig – omsider en oplader, der passer til det hele.

Batteriet er formentlig den nyhed i Xiaomi 11T og 11T Pro, som de fleste vil mærke i det daglige. Den er dog bare en af mange finesser, som møder køberen i de opsigtsvækkende billige mobiler. Topmodellen Xiaomi 11T Pro skal således kunne fås for bare 649 euro.

Skærmen er f.eks. en AMOLED type på 6,67 tommer med Full HD+ grafik og en lynhurtig billed-opdatering på 120 Hz. Der er TrueColor, Dolby Vision, HDR10+ og flotte 1.000 nits i lysstyrke. Hele herligheden ligger gemt bag ridsefast Corning Gorilla Glass Victus.

Kameraer er der tre af på ryggen med et 108 megapixel som hoved-objektiv. Det supples af en tele/makro linse og en 120 graders super-vidvinkel. På fronten sidder en selfieskyder på 16 MP.

(Foto: Xiaomi)

Xiaomi reklamerer voldsomt for software-delen af de nye kameraer. Den skal gøre det muligt at optage 8K video i en kvalitet, som nu få har fået et nyt ”buzzword” – nemlig Cinemagic.

Indendørs i Xiaomi 11T Pro sidder Qualcomms nyeste Snapdragon 888 motor, der assisteres af op til 12 GB hurtig DDR5 RAM og 256 GB lager. Der er dobbelt 5Gm Bluetooth 5.2, WiFi 6 g dual SIM. Det hele rundes af Dolby Atmos lyd og to højttalere fra Hi-Fi specialisten Harman Kardon.

Lillebror Xiaomi 11T deler mange af de samme features som f.eks. kameraerne og den hurtige skærm. Den må dog undvære Dolby Vision og klarer sig med MediaTeks knap så stærke Dimensity 1200 Ultra processor.

Opladningen går heller ikke helt så stærk som på Pro modellen. 67 watt via kabel er dog fortsat langt hurtigere end de fleste andre smartphones på markedet.

Jeg kender endnu ikke de danske priser, men de bliver uden tvivl også en hård nød at knække for konkurrenterne. Xiami 11T skal koste fra 599 euro eller ca. 3.800 kroner. 11T Pro modellen skal man så af med mindst 649 euro for eller ca. 4.200 kroner. Til sammenligning koster Apples og Samsungs topmodeller typisk omkring 1.000 euro.

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vi kodede mindre under Corona