Super pris, super batteri

Cyklen lige så smart som elbiler

(Foto: Bosch)

Alle taler og skriver om stadig mere avancerede elbiler. Hvordan de kan styre sig selv gennem trafikken og – hvor dyrt det bliver at bygge en elektrisk infrastruktur op langs danske veje og gader, så man ikke skal lede længe efter en ladestation.

Men hvad med elcyklerne? Skal de ikke have glæde af de samme teknologiske fremskridt med bedre batterier, motor-opdateringer gennem luften osv?

Heldigvis har tyskerne en fabrikant, der er lige så vigtig for bilindustrien og for elcyklerne. Det er Bosch, som laver alt fra håndværks-maskiner og køkkenets hårde hvidevarer til haveredskaber, elmotorer og batterier.

Bosch har nu givet sit cykelmotorer og batteripakker, hvad man med et moderne udtryk kalder en ”make over.” Det har betydet, fremtidens elcykler på mange måder bliver lige så avancerede som de langt dyrere elbiler.

Bosch har meget praktisk samlet alle komponenter til en elcykel i én kompakt pakke, der styres fra cyklistens mobile app. Han eller hun kan nærmest skræddersy sin cykel fra app’en, og så kommer opdateringer og fejlrettelser flyvende trådløst gennem luften.

(Foto: Bosch)

Det på mange måder vigtigste fremskridt i Bosch’ nye ”Ebike Smart System” er batteriet, der udvider rækkevidden med 20 procent uden at fylde mere fysisk. Batteriet er rørformet og kan integreres i de fleste cykelstel. Opladning tager højst seks timer, hvis man bruger Bosch’ 4A lade-enhed.

Bosch har også tunet sin elmotor, der leveres til masser af cykelfabrikanter. Dessden er der kommet et nyt Kiox 300 farvedisplay med tilhørende sensorer.

Skærmen kan ikke kun vise de sædvanlige informationer om hastighed og batteristatus på cykelstyret. Computeren kan også holde øje med cyklistens helbredsdata, præstationer osv. Desuden kan cyklisten vælge mellem flere køre-modi, sådan som man også kender det fra el- og hybrid-biler.

Den nye eBike Flow app er hjertet i det nye system. App’en vil løbende blive opdateret via mobilnettet, og rettelser bliver sendt trådløst over Bluetooth til elcyklens forskellige komponenter…..

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Super pris, super batteri