Fjernsyn på hele væggen

Her er den nye iPad mini

(Foto: Apple)

Corona pandemien har givet tablets et nyt boost. Folk er igen begyndt at købe de flade touch skærme, fordi de er mere behagelige at arbejde på end selv store smartphone displays. Desuden er tablets ganske billige at investere i.

Den medvind har Apple i høj grad også kunnet mærke. Alligevel var det derfor lidt overraskende, da Apple i aftes lancerede både en ny standard iPad og en helt ny version af den lille iPad mini.

Det er ellers snart tre år siden, vi har set opgraderinger af Apples mindste tablet. I sin nye udgave er iPad mini blevet mere voksen at se på og helt sikkert også i ydelse.

Skærmen er nu på 8,3 tommer og i Liquid Retina kvalitet. Lysstyrken er øget til 500 nits, og displayet har fået en omgang anti-refleks lak.

(Foto: Apple)

Borte er Lightning porten. Nu kommer iPad mini med det langt mere udbredte USB-C stik. Via porten foregår både strømforsyning og kommunikation med eksterne gadges som f.eks. kameraer og større skærme i 4K kvalitet.

Det ydre design er blevet mere afrundet. Rammerne omkring skærmen er gjort slankere, og der er ikke længere plads til en fysisk Hjem knap. Ligesom ved sidste års iPad Air finder man nu en Touch ID sensor i tænd/sluk knappen.

Nyt er også gode stereo-højttalere og, at volumen knappen er flyttet op på toppen af iPad mini. Det skyldes, at den lille tablet for første gang kan betjenes med en anden generation Apple pen. Igen et tegn på, at mini er ved at blive voksen. Pennen sættes fast magnetisk på siden af tabletten.

Apple har heldigvis ikke sparet på råstyrken, som man ellers ofte ser i de billigste modeller. Den nye iPad mini leveres med Apples seneste generation A15 Bionic processor og styresystemet iPS 15. De skal i praksis give 80 procent højere hastighed end forgængeren.

Væk er den gammeldags Home knap. Nu har iPsd mini Touch ID i tænd/sluk knappen. (Foto: Apple)

Med den nyeste processor ombord disker iPad mini også op med stærke kvaliteteter i kunstig intelligens og maskin-læring. Disse features kan f.eks. bruges til at genkende tekster i fotos eller til at oversætte dokumenter lynhurtigt til syv forskellige sprog.

Endelig har også kameraet i iPad mini fået et spark bagi. Front- og bagkameraer er nu begge på 12 megapixel, og mini-brugeren har tillige fået den smarte ”Center Stage” funktion fra iPad Pro.

Den er særlig praktisk i forhold til videomøder, fordi den hele tiden holder brugeren i billedets centrum, selvom vedkommende bevæger sig frem og tilbage foran tabletten.

Den nye iPad mini fås i en række glade farver og kan fås i udgaver med f.eks. 5G telefoni. Wi-Fi 6 og eSIM kort. Nyheden kan forudbestilles fra i dag og kommer i butikkerne den 24. september. Priserne begynder ved 4.299 kroner….

(Foto: Apple)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fjernsyn på hele væggen