Superlet og til gaming

Tvivler på, om de er beskyttet nok

(Foto: Gerd Altmann / Pixabay)

Virksomheder verden over er begyndt at føle sig usikre på, om deres nuværende løsninger til it-sikkerhed kan klare det voksende pres fra cyber-trusler, hacker-angreb osv.

Over otte af ti virksomheder – 82 procent – fortæller om en stigende bekymring. 62 procent frygter ligefrem, at de ikke er i stand til at håndtere et seriøst cyber-angreb.

Den stigende nervøsitet kommer samtidig med, at virksomhederne kan konstatere, at deres samlede datamængder er ti-doblet siden 2016. Med andre ord er der meget mere at passe på.

Tallene stammer fra en ny global undersøgelse, som pc-giganten Dell har foretaget. 1.000 it-ansvarlige fra virksomheder med over 250 ansatte i 15 lande er blevet interviewet af analytikere fra Vanson Bourne.

Ifølge det nye ”Global Data Protection Index 2021” fra Dell har hver tredje virksomheder – 30 procent – oplevet datatab som følge af cyber-kriminalitet i de seneste 12 måneder. 45 procent fortæller, at de har oplevet uventet nedetid af deres it-systemer.

74 procent mener, at Corona har gjort dem mere sårbare. Hjemmearbejde har skabt nyt huller i systemerne og et helt nyt niveau af data-sikkerhed at holde øje med.

Seks af ti virksomheder føler ikke, at de er klædt ordentligt på til det stigende omfang af cyberkriminalitet. (Foto: Pete Linforth / Pixabay)

Seks af ti er ikke sikre på, om deres nuværende sikkerheds-systemer er i stand til at håndtere truslerne fra f.eks. malware og ransomware. To af tre – 67 procent – er bange for, at de ikke kan gendanne kritiske data, hvis de skulle blive udsat for angreb.

På grund af de mange grimme historier om it-kriminalitet er data-sikkerhed røget helt op i Top-3 over de teknologier, de prioriterer højest i dag.

Det er bl.a. sket, fordi mange virksomheder ser ny teknologi som en risiko for deres data-sikkerhed. Også moderne fænomener som cloud servere, kybernetes containere, kunstig intelligens og maskin-læring.

Ifølge Dell kan manglende sikkerhed og usikre it-strategier hurtigt blive en meget kostbar oplevelse for en virksomhed:

Således skal det være fire gange dyrere i omkostninger at fordele sin data-beskyttelse på flere leverandører i stedet for at samle hele ansvaret hos en enkelt.

Til sidst tager Dells nye analyse igen en af de gamle travere op – nemlig EU’s databeskyttelsesregulativ GDPR, der trådte i kraft for mere end tre år siden:

To af tre virksomheder – 65 procent – svarer nemlig, at de fortsat er usikre på, om deres digitale infrastruktur og processer kan leve op til kravene fra EU….

 

 

 

 

…………..

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Superlet og til gaming