Står rejser på din menu?

Robotten undgår prutter

(Foto: iRobot)

Næste år er det allerede 20 år siden, at vi så de første robot-støvsugere til hjemmebrug. Da introducerede tre ingeniører med speciale i robotter til rumfart iRobot Roombas, der siden er blevet populære over det meste af verden – og kopieret i hundredevis af modeller.

I 2002 var Roomba en revolution, som mange troede var hentet direkte fra en science fiction film eller glemt af nogle aliens, der var på visit på jorden.

Sådan er det bestemt ikke længere, selvom hver ny generation af små gulvrobotter lancerer nye features, der sagtens kunne være taget ud af en fremtids-tegneserie som f.eks. Jetsons.

Den store nyhed i Roomba J7 er dens indbyggede lyskamera, der via kunstig intelligens kan identificere og styre udenom forhindringer på gulvet – først og fremmest hunde- eller katte-lort.

(Foto: iRobot)

iRobot kalder sin nye teknologi for PrecisionVision Navigation. Den bliver klogere for hver kørsel, som robotten tager i sin bolig. Det gælder f.eks også, hvis man flytter stole og andre møbler.

Hvad Roomba J7 i første omgang ser som en forhindring, den ikke kender, tager robotten et foto af. Det sendes trådløst til ejerens smartphone app, hvor han eller hun kan give besked om, hvad Roomba skal gøre. Skal robotten ignorere ”tingen” og bare rulle hen over, eller skal den styre udenom under rengøringen.

Den nye Roomba skal også være i stand til at genkende f.eks. el- og ladekabler – og så sagt kæledyrenes efterladenskaber. Kablerne kunne blive filtreret sammen, når de blev suget op, mens prutterne vil skabe et større kaos på gulvet.

iRobot er så sikker på, at det nye kloge kamera fungerer i praksis, at selskabet vil erstatte enhver J7 robot, der ikke opdager f.eks. missens eller vovsens efterladenskaber.

Her ses den automatiske Clean Base snav-container. (Foto: iRobot)

Andre nye features i Roomba J7 er bl.a. ”Clean While I’m Away”. Den får via mobil app’en besked på kun at gå i gang med rengøringen, mens ejeren er ude af huset.

Med ”Cleaning Time Estimates” kan man lade iRobots kunstige intelligens (AI) vurdere, hvor lang tid det vil tage at rense gulvet i et givet rum.

Endelig er der kommet en ”Quiet Drive” funktion, hvor robotten slukker sin støvsuger, mens den bevæger sig fra lokale to lokale. Det dæmper støjen under rengøringen….

iRobot Roomba J7 koster fra 5.995 kroner. Den mere avancerede J7+ model inklusive Clean Base snavs container skal man betale 7.995 kroner for….

Den nye robot støvsuger kan også opdage og undgå f.eks. ledniinger på gulvet. (Foto: iRobot)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Står rejser på din menu?