Charge 5 er mere end et fitness-ur

København er verdens sikreste

(Foto: Alexandr / Pexels

Normalt skal man tage rejse til storbyer i Asien og Australien for at finde de mest sikre at leve i. I år kan vi blive i København.

Den danske hovedstad har nemlig taget den globale førsteplads i det årlige ”Safe City Index”, som den britiske Economist Intelligence Unit (EIU) fremstiller.

60 storbyer verden over er kigget efter i sømmene på 76 forskellige punkter. Blandt dem vigtige ting som personlig sikkerhed, sundhed, digital sikkerhed, infrastruktur og miljø-sikkerhed.

København scorer 82,4 points af 100 mulige og placerer sig dermed foran velkendte favoritter som Toronto i Canada, Singapore, Tokyo i Japan og Sydney.

Alle storbyer har deres svage punkter. I København er det sundhed og sikkerhed, hvor den danske hovedstad kun opnår en global 26. plads. Til gengæld scorer København stort i f.eks. personlig sikkerhed. Med andre ord er risikoen for at blive overfaldet minimal i sammenligning med 59 andre storbyer.

Amerikanske byer er ikke sikre nok til at finde en plads i Top-10. Faktisk er de kun i verdensklasse, når det gælder digital sikkerhed. Her ligger Los Angeles og San Francisco blandt klodens fem bedste….

(Infografik: Statista.com)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Charge 5 er mere end et fitness-ur