Manualer kan være millioner værd

Big Brother er kineser

(Foto: Pexels / Pixabay)

Overvågnings-kameraer – CCTV med et teknisk udtryk – har været et kontroversielt emne gennem adskillige år.

Modstandere af kameraerne mener, at de er en trussel mod privatlivets fred, når de bliver hængt op overalt i det offentlige rum. Tilhængerne derimod argumenterer, at CCTV er med til at bekæmpe vold og anden kriminalitet.

Uanset det ene eller det andet er det en kendsgerning, at Kina efterhånden har ophængt lige så mange overvågnings-kameraer som gadelamper.

Kina har samtidig udviklet kameraer med ansigts-genkendelse og teknologier, der kan kende folk på deres måde at gå på. Det skaber efterhånden et overvågnings-samfund, der minder om  science fiction film.

Kinas dominans CCTV bliver bekræftet i en ny analyse fra Comparitech, der har fundet de 12 byer i verden, som er stærkest overvåget. Ni af dem er kinesiske inklusive de to, som ligger øverst på ranglisten.

I den kinesiske by Taiyuan, der ligger 500 kilometer sydvest for Beijing, er der monteret 117 kameraer for hver 1.000 indbyggere på offentlige gader, pladser og bygninger.

London er den ikke-kinesiske by, der kommer nærmest med 73 kameraer pr. 1.000 mennesker. Hvor udbredte, de er i Englands hovedstad, ser man i britiske krimi-serier. Her spørger detektiverne ustandseligt ”what did the CCTV say?”

Til sammenligning ligger amerikanske storbyer som New York og Los Angeles langt uden for Top-12 hos Comparitech. New York har syv kameraer pr. 1.000 indbyggere – LA knap ni.

I øvrigt fortæller analytikerne fra Comparitech, at de kun har fundet en meget beskeden sammenhæng mellem mange kameraer og lavere kriminalitet eller højere sikkerheds-følelse hos befolkningerne….

(Infografik: Statista.com)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Manualer kan være millioner værd