Influencere får eget kreditkort

Tag fotos bedre på din iPhone

(Foto: Fjorden)

Smartphones har næsten helt afløst de små og handy rejse-kameraer – også kaldet ”point and shoots”.

Mobilernes objektiver og software er efterhånden imponerende i kvalitet, men det er deres betjening som kamera bestemt ikke.

Af samme grund ser vi flere og flere tilbehørs-fabrikanter lancere moduler, der kan få telefoner til at arbejde som et ”rigtigt” kamera. Med en fysisk udløser-knap og et design, der minder om at have et spejlrefleks kamera i hånden.

Det seneste eksempel kommer fra Norge og hedder Fjorden. Det er beregnet til iPhones og er noget slankere end sine rivaler på markedet. De kan ofte være ret klodsede at montere bag på en smartphone.

Fjorden er kun 10,7 mm tyk og monteres med special-tape direkte på iPhonen eller det cover, man har placeret den i. Kommunikationen foregår via Bluetooth og en app, der skal installeres på mobilen.

(Foto: Fjorden)

Fjorden modulet kommer med to fysiske trykknapper, en drejeknap og et greb på toppen. Alt sammen placeret på en måde, så man kan betjene telefonens kamera med én hånd. Ikke noget med at skulle bruge sin anden hånd til at klikke og ændre på indstillinger via telefonens skærm.

Den ene af de to trykknapper er en udløser i to trin. Trykker man halvt ned, får telefonens kamera til at fokusere sin linse. Et lidt hårdere tryk, og billedet bliver taget.

Den anden trykknap kan man programmere til at udføre selv-valgte funktioner som f.eks. faste opsætninger.

Via drejeknappen kan man så finjustere disse indstillinger, der f.eks. kunne være lukker-hastighed, eksponering, hvidbalance, manuel fokusering eller ISO. GrebetI toppen bruges så til at zoome ind og ud.

Det hele skal føles, som om man arbejder med et professionelt kamera. Sikkert en detalje, som folk, der er vant til at bruge et ”rigtigt” fotoapparat, vil synes om.

(Foto: Fjorden)

De vil sikkert kunne lide et beslag, som man kan klappe ud fra Fjorden. Det kan drejes 360 grader i forhold til telefonen og kan fungere som en stander.

Man kan også taget beslaget helt af og lade det fungere som en trådløs fjern-udløser til iPhonens kamera. God idé,

Fjorden modulet belaster ikke telefonens eget batteri. I stedet sidder der et lille CR2430 knap-batteri gemt i kamera-modulet, som skal kunne give strøm til et helt års forbrug.

Fjorden forsøger i øjeblikket med succes at hente finansiering af en storproduktion via Crowd Funding på iværksætter platformen Kickstarter.

Det ønskede beløb er overtegnet mere end otte gange, men interesserede kan fortsat sikre sig et eksemplar af Fjorden til særpris, hvis de forudbestiller nu. Prisen er 119 euro eller 885 kroner….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Influencere får eget kreditkort