Telia mistede mobilkunder

Influencere får eget kreditkort

(Foto: @camilacoelho / LuxuryLaunches)

Det er ikke en fed bankkonto eller en fornem kreditværdighed, der bliver spurgt om, når man gerne vil have det nye Karat Black Card. Adgang får man kun, hvis man har rigtigt mange følgere på Instagram, Facebook, YouTube eller TikTok.

Med andre ord er Karat det første kreditkort, der primært går mod de digitale succes-navne. Kald dem bloggere eller influencere på første klasse. Almindelige dødelige har ingen chancer. De må nøjes med mere almindelige kreditkort fra banker, flyselskaber osv.

Særligt fleksibelt ser det nye sorte kort til influencere nu ikke ud til at være. Brugeren skal bringe sin konto i nul mindst én gang om måneden, og man må ikke gå ud over sit tildelte kreditbeløb.

Til gengæld er kortet gratis at benytte, og udstederen trækker tilsyneladende ikke økonomiske oplysninger hos banker, rating-bureauer osv. I stedet analyseres kandidatens værdi i de sociale medier. Bl.a. ud fra antallet af følgere, venner og abonnenternes kvalitet.

(Foto: Karat)

Ifølge den amerikanske nyhedstjeneste CNBC skal en YouTuber typisk kunne diske op med mindst 100.000 followers. Instagrammers skal have over 125.000, mens der kræves over 2,5 millioner følgere af TikTok bloggere. Der er åbenlyst forskel på kvaliteten af online tilhængere.

Dertil kommer, at hver kortholder bør have en årlig indtægt på mere end 500.000 dollars på sine social media aktiviteter. Alene det sorterer eliten fra flertallet af influencere.

”Traditionelle banker og kort-udstedere forstår ikke den kreative verden og slet ikke de sociale medier,” forklarer Will Kim til CNBC. Han er medstifter af Karat Black Card.

”Influencers er en ny type business, der omsætter for mellem 15 og 20 milliarder af dollars på verdensbasis. Den indeholder millioner af kreatører, hvor nogle laver rigtigt mange penge,” fortsætter han….

En af Karat kortets ”endorsere” er YouTuberen Kelly Stamps. (Foto: @thekellystamps)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Telia mistede mobilkunder