Meget farlig malware opdaget

Tid til Pac-Man fans

(Foto: Casio & Bandai Namco)

Verden vil have retro. Så verden skal få al den retro, den næste kan bære. Nemlig et retro digitalur, der fejrer et af verdens mest legendariske computerspil – Pac-Man.

Ideen kommer fra den store japanske ur- og lommeregner fabrikant Casio, der er gået sammen med det ligeledes japanske spilhus Bandai Nambo. Her sidder man på rettighederne til den guflende ost, der var det helt stuuuure nummer i slut 70’erne og start 80’erne.

Casio er ikke den første urfabrikant, som har købt rettighederne til Pac-Man. Men Casio er den eneste, som gør tingene helt konsekvent:

Når man vil fejre et computerspil, der havde sin debut for 51 år siden, nytter det ikke at kombinere det med et moderne ur anno 2021.

(Foto: Casio & Bandai Namco)

Nej – uret skal stamme fra samme periode for at kunne give den rette atmosfære og ånd fra de tider, hvor der stod videospil i alle grillbarer – og teenagere kastede sig frådende over Sinclair Spectrum, Commodore 64 eller Atari 400.

Som sagt så gjort. Casio har gravet sit F-100 digitalur frem fra 1978 og pyntet det med Pac-Man symboler, ikoner osv.

Casio F100 var et af den tids mest avancerede armbåndsure. Det var f.eks. først på markedet med en urkasse i plastik – ikke metal.

Uret optrådte f.eks. i den legendariske ”Alien” film Det kom med et digitalt stopur, et digitalt vækkeur og en rigtig kalender på displayet.

Det var store sager for 53 år siden, hvor ingen havde drømt om smartwatches, der kunne bruges både som mobiltelefon, vise digitale landkort eller tjekke deres bæreres helbreds-tilstand.

(Foto: Casio & Bandai Namco)

 

I sin comeback udgave kalder Casio uret for A100WEPC. Indmaden er ført uptodate, men udseende og betjening via fire fysiske knapper er det samme.

Pac-Man osten og spillets spøgelser optræder på urets front, der minder grangiveligt om skærmen fra det berømte computerspil.

Urremmen holder sig også til temaet: På den øverste del ser man spøgelserne jage osten. På den nederste del går jagten den modsatte vej.

Selve uret er vandtæt – det var det gamle ikke. Det har også LED belysning i farver, stopur, time-signal, alarmer og automatisk kalender.

Pac-Man uret fra Casio kommer på markedet til august. Jeg kender kun den japanske pris. Den er 12.100 yen eller ca. 700 kroner – direkte oversat….

(Foto: Casio & Bandai Namco)

 

 

 

 

 

……….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Meget farlig malware opdaget