Tid til Pac-Man fans

Apple ansatte ikke retur til kontoret nu

Apples topchef Tim Cook (Foto: Apple)

 

Apples ring-formede globale hovedsæde i Silicon Valley kommer til at stå videre som et spøgelses-hus i et stykke tid endnu.

Det ser nemlig ud til, at Apple boss Tim Cook udsætter ti-tusinder af ansattes tilbagevenden til deres kontorer med mindst en måned mere.

Oprindeligt var det planen, at medarbejderne i æble-koncernens hovedkvarter skulle vende tilbage i september efter at have været sendt på hjemme-arbejde i snart et helt år på grund af Corona pandemien.

Stigende Corona tal og fremkomsten af den meget smitsomme Delta virus har fået Apples topledelse på andre tanker.

Ifølge nyhedstjenesten Bloomberg skal de ansatte nu returnere tidligst i oktober. Måske bliver det først november eller december.

Det globale hovedsæde Apple Park i Silicon Valley har normalt 12.000 ansatte placeret i det cirkelrunde kompleks med kælenavnet ”rumskib.” De fleste af dem har arbejdet hjemmefra under Corona. (Foto: Arne Müseler / Wikimedia)

Apples oprindelige plan var at introducere en ”hybrid” løsning fra september. Her skulle de fleste ansatte vende tilbage trinvis med tre dage om ugen som indledning.

Ligesom millioner af andre virksomheder verden over har Apple under Corona indført video-konferencer som den nye måde at holde møder på.

Eftersom Apple selv sælger video-chat systemet FaceTime, burde virksomheden selv tage egen medicin.

Det har Apple så også gjort, men stadig med et ønske om at se sine medarbejdere tilbage på ”pinden”, så snart det var muligt igen efter Corona.

Nu presser medarbejder-grupper i Apple så på for at få fjern-arbejde indført som noget permanent, skriver Bloomberg.

Ligesom andre virksomheder har Apple også brugt videomøder, mens Corona rasede. Apple har jo sin egen video-chat app FaceTime. (Foto: Ivan Samkov / Pexels)

Topledelsen er dog ikke voldsomt begejstret. Den mener, at personlig kontakt og samarbejde er uundværlig for Apples kultur og fremtid.

Også de andre tech-giganter i Silicon Valley eksperimenterer med nye arbejdsformer efter chokket med Corona.

Facebook forventer således, at op mod halvdelen af alle ansatte vil arbejde hjemmefra inden for de næste fem til ti år.

Hos Google regner man med, at 20 procent af arbejdsstyrken flytter fast hjem i privaten. Siden maj har Google gradvist sluset de 80 procent andre tilbage på deres gamle kontorer via en hybrid proces….

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tid til Pac-Man fans