Xiaomi overhaler iPhones

Sports-racisme i sociale medier

(Foto: Cristian Tarzi / Unsplash)

Det er almindelig kendt, at mange briter lever i fortiden og stadig tror, at deres land er et verdensrige, som styrer en tredjedel af vores klode.

Samtidig er Storbritannien et meget mere klasse-opdelt samfund end f.eks. Danmark er. Resultatet er bl.a. øget racisme og tendens til ekstrem opførsel.

Det har vi senest oplevet for fuld lue under fodbold-EM, hvor England atter engang gik glip af en officielt titel. Det var tæt på, men ikke engang på hjemmebane kunne det lykkes.

Til gengæld vendte briterne deres vrede, skuffelse og frustration mod de tre spillere på landsholdet, som brændte deres straffespark i finalen på Wembley mod Italien. Uheldigvis havde alle tre mørk hudfarve.

De blev især angrebet voldsomt i de sociale medier, der nærmest flød over med racistiske udtalelser i dagene efter den fatale fodboldkamp.

 

Regeringen i London reagerede hurtigt og fordømte racisterne. Samtidig indkaldte Boris Johnson og co. ledende repræsentanter for de store sociale medier for at diskutere seriøst, hvordan fremtidige tilfælde af åbenlys racisme kan undgås.Efter mødet udtalte premier ministeren:

”I aftes mødte jeg folk fra Facebook, Twitter, TikTok, Snapchat og Instagram. Jeg gjorde det meget klart for dem, at vi vil stramme lovgivningen om indhold i de sociale medier, når de ikke selv gør noget ved problemerne.

De sociale medier risikerer således at få bøder på op til 10 procent af deres globale bøder, hvis de undlader at gribe ind mod had-angreb og racisme på deres platform. De har teknologien til at gøre det.

En ny analyse fra Statista og Sportfive afslører, at mange fodboldfans – ikke mindst i Storbritannien – godt er klar over problemet:

44 procent af dem mener, at de sociale mener skal gøre mere ved racistiske udtalelser mod sportsfolk. 40 procent mener, at den bedste løsning kunne være, at klubber og spillere boykotterer sociale medier, når deres forholdsregler mod racisme ikke er effektive nok.

Rundspørgen hos fodboldfans i Europas fem store lande viser, at englænderne ikke står alene i den opfattelse….

(Infografik: Statista.com)

 

www.statista.com

https://www.statista.com/page/efb_2021_statista_sportfive

https://www.statista.com/chart/25333/gcs-football-benchmark-racism-and-social-media/

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Xiaomi overhaler iPhones