Bentley spiller selv

iPhone 1 og 12 i kapløb på video

iPhone 1 havde premiere i januar 2007. (Foto: Igotoffer.com)

Nogle af mine læsere kan sikkert godt huske den allerførste iPhone. Den præsenterede Apples legendariske stifter Steve Jobs tilbage i 2007.

Det betyder, at iPhone (1) efterhånden er 13-14 år gammel. En evighed i it- og mobilbranchen, hvor telefoner generelt bliver dobbelt så stærke for hvert halvandet til to år.

Apples seneste iPhone 12 – og dermed alle moderne smartphones – har udviklet sig enormt, når vi taler hastighed, ydeevne, skærm kvalitet, kameraer, batteriers levetid osv.

Problemet er blot, at det kan være svære at måle og sammenligne disse fremskridt, fordi de er sket i små skridt ad gangen og over en lang tidsperiode.

Der er en verden til forskel i kamera kvalitet fra iPhone 1 til den aktuelle iPhone 12. (Foto: Lukas Gehrer / Pixabay)

Ikke desto mindre har teknikere hos det social media baserede test-medie PhoneBuff taget chancen: I en underholdende video viser de trin for trin forskellene på den første iPhone og den nuværende iPhone 12.

Man behøver selvfølgelig ikke se hele videoen for at gætte, hvilken af de to modeller ”vinder” kapløbet. Alene forskellen i specifikationer taler for sig selv:

I 2007 kom første generation iPhone med en processor, der kun havde én kerne og 128 megabyte RAM at sprede sine data i. I  dag disker iPhone 12 op med en seks-kerne motor og 4 GB arbejdslager.

Skærmen er blevet større og den grafiske opløsning fra beskedne 480 gange 320 punkter mod 12’erens moderne OLED display på 2.532 gange 1.170 pixels.

Sammenligningen er ikke fair, men den er underholdende og tankevækkende. Har du fem minutter til overs, kan du få et lille lynkursus i mobilteknologi gennem 14 år….

 

 

1 kommentar

  • IX

    Aw, this was a very good post. Finding the time and actual effort to
    generate a great article… but what can I say… I put things off a
    lot and never manage to get nearly anything done.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bentley spiller selv