Kæmpe lyd i lille box

Spis ikke dine øretelefoner

(Omid Armin / Unsplash)

Ligesom andre trådløse øretelefoner er Apples succesrige AirPods udviklet til at være så små, at de problemfrit kan bæres i ørerne eller i en lille ladeæske i lommen.

Netop ideen med at gøre øretelefonerne så små som mulig øger imidlertid risikoen for, at de bliver væk – eller endnu være – at man kommer til at sluge dem.

Senest beretter den store avis ”The Guardian” om briten Brad Gauthier, der havde taget AirPods på for at se film og tv i sengen uden at genere sin sovende kone ved siden af sig med larm og stemmer.

Nogle timer senere vågnede Brad op for at opdage, at han manglede den ene øretelefon. Da han efterfølgende ville drikke et glas vand, havde han pludselig synkebesvær.

Manden tænkte ikke nærmere over det. Han formodede bare, at han havde en usædvanlig tør hals. At der kunne ligge en AirPod dernede og blokere, faldt ham slet ikke ind.

Moderne øretelefoner som AirPods er så små, at man risikerer at sluge dem i søvne. (Foto: AB / Pixabay)

Senere på dagen spurgthe Gauthier sin kone og børnene, om de tilfældigt havde fundet hans ene øretelefon. Den lå nemlig ikke mellem sengetøjet, hvor han senest havde brugt dem.

Synke-besværet fortsatte i løbet af den følgende dag, hvorfor manden gik til konsultation hos sin huslæge. Her blev han omgående sendt til røntgen, der straks afslørede mystikken:

I siden af spiserøret havde Airpod’en sat sig fast, og den kunne kun fjernes igen ved hjælp af endoskopi under lokalbedøvelse på en operationsstue.

Selvfølgelig var det vigtigt, at Brad Gauthier kunne få både spiseligt og drikkeligt i maven igen. Lige så vigtig for den gode mand var imidlertid, at hans AirPod fungerede fint efter indgrebet. En aftørring var nok. Så kunne den forsvinde i øret igen.

Hvad der er sjovt – eller snarere lidt foruroligende – er, at jeg har modtaget adskillige overskrifter om slugte øretelefoner i de seneste par år. Ikke mindst drejede det sig om børn, der havde spist AirPods.

Med det store salg, som de bittesmå øretelefoner nyder i øjeblikket, kommer vi nok til at høre dem meget oftere i den kommende tid. Velbekomme!

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kæmpe lyd i lille box