Tyskland jager æbler

Kæmpe lyd i lille box

(Foto: KubeSound)

Trådløse højttalere, som kan spille meget højt, er et velkendt fænomen i Danmark. Vi producerer nemlig selv Soundboks, der er blevet en international bestseller.

Soundboks kan larme op til 126 dB, hvilket ikke alle naboer til en havefest er lige begejstrede for. Det svarer jo stort set til at stå tæt på en startbane i en lufthavn.

Med sine 101 dB kan den nye Kube4 ikke spille helt så højt. Til gengæld er nyheden meget mindre og lettere at bære rundt på. 9,5 kilo er til at tumle både på stranden og op ad en trappe.

Det skægge ved Kube4 er, at ideen stammer fra en køleboks: I 2014 lancerede amerikanske KubeSound en ølkøler med indbyggede højttalere på hver side.

(Foto: KubeSound)

Den første KUBE blev en pæn succes hos et begrænset publikum, selvom den var stor og klodset. Praktisk var det jo immervæk, at man kunne have både sin drikkelse og musik med i samme box på picnic, i baghaven, på stranden, rock-festival eller fisketur.

Syv år senere står KubeSound nu med en efterfølger, der både er meget mindre og kan levere større lyd. Desuden er Kube4 mere alsidig, så boksen f.eks. også kan bruges som mobil guitar forstærker.

Højttalerens indbyggede 5.000 mAh batteri lader musikken køre i op til 40 timer. Det kan også foregå i regnvejr eller ved poolkanten, for Kube4 er vand- og støvtæt efter IPX5 specifikationerne.

Kube4 har både trådløst Wi-Fi og Bluetooth samt stik til guitaren. De kan indgå i højttalerens eget Wi-Fi mesh netværk, hvor man kan kobleto eller flere bokse sammen.

(Foto: KubeSound)

Ifølge KubeSound kan højttalerne stilles med en indbyrdes afstand på 100 meter – 10 gange lægere end normalt med Bluetooth.

Man kan altså uden problem have en Kube4 i hvert rum af et hus, eller man kan stille op til 32 af dem i en ring omkring en fodboldbane, der omdannes til dansegulv.

KubeSounds indbyggede elektronik gør det samtidig muligt at spille forskelligt musik på hver højttaler – styret fra samme app på mobilen.

Endelig har Kube4 en særlig PA-feature, hvor man kan forbinde en mikrofon direkte til højttaleren – eventuelt side om side med en smartphone.

(Foto: KubeSound)

Så kan man lynhurtigt skifte mellem ”dåse-musik” og ”live” optræden – eller bruge boksen til at sende ens tale ud til et større publikum.

Med hensyn til bestykning rummer den 46 gange 28 centimeter lille boks en diskant tweeter på én tomme og en mellemtone/bas på 6,5 tommer. Den støttes af en passiv bas-enheder anbragt i sit eget vandtætte aflukke. Frekvens-området skal gå fra 50 til 20.000 Hz.

KubeSound har stor succes med at hente finansiering af en storproduktion via Crowd Funding på iværksætter platformen Indiegogo.

Interesserede kan dog fortsat forudbestille en Kube4 med 25 procent rabat. Det betyder en pris på 449 dollars eller lige knap 2.800 kroner pr. boks….

(Foto: KubeSound)

(Foto: KubeSound)

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tyskland jager æbler