Har du pakket kufferten?

Pas på Wi-Fi med iPhone

 

(Foto: Apple)

Når du skanner nabolaget for Wi-Fi netværk, du kan koble dig, dukker der normalt masser af navne op på din skærm.

De fleste har folk opkaldt efter sig selv, eller de bruger bare det navn, som følger med som standard, når man køber en ny router.

Engang imellem har folk forsøgt at give døbe deres Wi-Fi netværk noget virkelig originalt og anderledes, så det ikke sådan er at tage fejl af.

Omvendt kan netop det kreative give problemer med Apples iPhone styresystem iOS. Hedder det f.eks. “%p%s%s%s%s%n”, risikerer man, at ens telefon går i baglås.

(Foto: MacRumours)

Ifølge den amerikanske sikkerheds-researcher Carl Schou ligger der tilsyneladende en mystisk fejl i iOS, så iPhones ganske ikke kan håndtere netværk med det navn.

I værste tilfælde bliver telefonens Wi-Fi chip sat ud af spillet. Det eneste, der så er at gøre, er at resætte hele iPhonens netværks setup.

Forklaringen er formentlig, at “%” bliver anvendt som ”string format specifier” i flere programmerings-sprog  som f.eks. C og C++. Når iOS ser betegnelsen, vil styresystemet forsøge at fortolke det – med et nedbrud som følge.

Carl Schou har opdaget, at fænomenet kun sker på iPhones og iOS. Android telefoner er ikke berørt af problemet.

Heldigvis kan det løses uden de helt store vanskeligheder, hvilket Schou forklarer via dette link. Sandsynligheden for, at man render ind et Wi-Fi netværk med de karakterer, er også lille. Men skulle din iPhone opføre sig mærkeligt, ved du nu hvorfor….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Har du pakket kufferten?