Se Apple Watch meget større

Apple dominerer 5G

(Foto: Aaditya Ailawadhi / Unsplash)

Da Apple omsider lancerede sine første 5G telefoner i oktober 2020, mente mange, at ”æblerne” havde sovet i timen. Rivalerne fra Android lejren havde fået et så stort forspring i 5G, at det ville være svært at indhente.

Sådan er det slet ikke sket. Nye analyser viser, at Apple på få måneder har overhalet alle andre og i dag sidder på hver tredje nye 5G telefon, der bliver solgt i verden. Det er dobbelt så mange som nummer to OPPO.

Tallene stammer fra Strategy Analytics, der har kigget på hele perioden fra oktober sidste år, hvor Apple lancerede sine fire iPhone 12 modeller med 5G ombord.

Apple har traditionelt sin stærkeste tid i årets fjerde kvartal, fordi nye iPhones præsenteres i september. Det får salget til at boome i oktober, november og december.

Sådan var det også sidste efterår, hvor iPhone 12 gik fra nul til over 50 millioner solgte 5G mobiler. Det gav Apple en global markedsandel på imponerende 40,7 procent.

OPPO hyrede den kendte tegner Joshua Vide, da man lancerede sin 5G telefon Reno5 Pro+ i januar. (Foto: OPPO).

Til sammenligning nåede Samsung ikke over 7,4 procent andel globalt set, selvom den sydkoreanske gigant havde 5G telefoner i flere prisklasser på markedet dengang.

Apple kunne dog ikke holde det utrolige forspring særligt længe: I begyndelsen af 2021 vendte vinden, og Android lejren fik gang i 5G salget.

Det gælder ikke mindst Samsung, hvis nye Galaxy S21 toptelefoner kom på markedet i foråret – sammen med en stribe langt billigere 5G modeller.

Resultatet kan straks ses i hitlisterne fra Strategy Analytics. I januar, februar og marts øgede Samsung sin globale 5G markedsandel fra 7,4 til 12,5 procent, mens Apple faldt fra 40,7 til 29,8 procent.

Mere overraskende for mange er nok, at kinesiske BBK Electronics nu er mindst lige så stor som Apple i 5G:

Samsung har lagt stærkt ud her i sommer med sin billige 5G telefon Galaxy A22. Den koster kun 1.700 kroner. (Foto: Samsung)

 

BBK kender de færreste i Danmark: Det er moderselskabet bag mobil-mærker som Oppo og Vivo, der tilsammen sidder på 29,8 procent markedsandel i verden.

Dertil skal lægges BBK’s tredje mærke – OnePlus – som er det tredje-største på det danske marked – efter Apple og Samsung. OnePlus er særlig stærk inden for netop 5G telefoner.

Her er Strategy Analytics’ Top-5 over de mest solgte 5G mærker i verden i årets første kvartal:

  1. Apple – 29,7 procent
  2. OPPO – 15,8 procent
  3. Vivo – 14,5 procent
  4. Samsung – 12,5 procent
  5. Xiaomi – 12,2 procent
  6. Andre – 15,3 procent

I efteråret 2020 købte vi 128,1 millioner 5G telefoner på globalt basis – heraf alene 52,2 millioner iPhone 12. I første kvartal af i år steg salget til 135,7 millioner, mens Apple faldt til 40,4.

Strategy Analytics forudser, at salget af 5G telefoner vil blive mere end fordoblet i år. Fra 269 millioner i hele 2020 til over 624 millioner ved næste nytår.

Forklaringen er først og fremmest, at der er kommet mange flere billige 5G mobil på markedet. Desuden er 5G netværkene ved at være landsdækkende.

I dag kan man sagtens finde 5G telefoner til pænt under 3.000 kroner. Grænsen på 2.000 kroner er også brudt….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Se Apple Watch meget større