Super-solid mobil

Leica har fået egen mobil

(Foto: Leica)

(Opdateret) Knap har LG forladt mobiltelefonerne, før det næste mærke med LC gør sit indtog. Og hvilket.

Den nye fabrikant er ingen ringere end tyske Leica, som mange mener bygger verdens bedste klassiske fotokameraer.

Leica har stor erfaring med mobiler. Gennem flere år leverede de tyske optikere kameraer til Huaweis dyre smartphones, der straks kvitterede med placeringer som verdens bedste kamera-mobiler.

Sidste år standsede samarbejdet, fordi Huawei ikke længere kunne garantere samme styktal som før. De kinesiske telefoner er som bekendt sortlistet af USA og er følgelig røget helt ud af de fem største mobilmærker i verden.

Leica fandt hurtigt en ny partner – eller faktisk flere. Mest iøjnefaldende var samarbejdet  med japanske Sharp, som de færreste anede er et pænt stort mobilmærke ude i Østen.

(Foto: Leica)

Tidligere i år præsenterede de to den avancerede Sharp Aquos R6,  der ikke mindst på grund sin forrygende skærm og kameraer gør telefonen til noget særligt. Desværre også meget sjælden på vores breddegrader.

et samme bliver tilfældet med Leicas første smartphone. Den har tyskerne valgt at kalde Leitz Phone 1.

Hvorfor det? Sikkert for at undgå forvekslinger med andre mobilfabrikanter, der køber fotohjælp hos Leica. Desuden er Leitz jo firmaets officielle navn. Leica er en sammentrækning af Leitz Camera.

Leitz Phone 1 er langt hen ad vejen identisk med Sharps Aquos R6, men har fået lidt andre farver i det, endnu bedre kameraer, mere hukommelse og en helt anderledes brugerflade.

Selvom bunden er lagt med Android 11, har Leitz lagt en næsten sort/hvid brugerflade hen over. Det får det skærmen til at se mere stilig ud, ligesom rigtige Leica fans vil elske det.

Skærmen er den samme som på denne Sharp Aquos telefon. (Foto: Sharp)

Mange af dem tager primært sort/hvid fotos. Derfor har tyskerne også lagt en speciel ”Leitz Looks” app i telefonen, som skal gøre det at tage billeder med gråtoner til en professionel oplevelse.

Sharp er en af verdens største fabrikanter af displays. Det mærker man i Leitz telefonens skærm. Det er en Igzo OLED type, der tilbyder billed-opdatering 240 (Hz) i minuttet. Det må være nær verdensrekord for en mobiltelefon. Skærmen er på 6,6 tommer og kan vise 2.730 gange 1.260 punkter.

Motoren ombord er den velkendte Qualcomm Snapdragon 888, der her kan sprede sig på 12 GB RAM og 256 GB lager. Derudover kan man udvide med 1 TB på microSD kort, hvis pladsen med masser af fotos og videoer skulle skrumpe.

Og så selvfølgelig til kameraerne: Modsat de fleste konkurrenter holder Leitz på et enkelt objektiv – ikke en hel stribe på mobilens bagside. Til gengæld objektivet næsten lige så stort som på professionelle kameraer.

Hovedlinsen er på én tomme i diameter og rummer en 20 megapixel sensor bag en f/1.9 linse. På den anden side af telefonen sidder en selfie skylder på 12,6 megapixel.

Ligesom på Leicas fotokameraer har objektivet på telefon en beskyttelseskappe i alumiium. (Foto: Leica)

Dertil kommer flere andre finesser som f.eks. en 3D Ultrasonisk fingeraftryks-skanner under skærm-glasset. Den kan så noget specielt læse to aftryk på samme tid, hvilket øger sikkerheds-adgangen.

Leitz Phone 1 er vandtæt efter IP68 specifikationerne og kommer med et stort kamera på 5.000  mAh – naturligvis med hurtig opladning.

Der er tale om en på alle områder tung svend: Telefonen vejer 212 gram og er 9,5 mm tyk. Dertil kommer prisskiltet på 187.920 yen eller ca. 10.800 kroner. Men ok – Leica kameraer køber man jo heller ikke i Bilka.

Den spændende telefon kan forudbestilles fra i dag – med leverance i juli. Køberne kan vælge mellem farverne matsort og ”Leica silver”. Den berømte røde Leica dup ses tydeligt….

(Foto: Leica)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Super-solid mobil