Stærkt ur til lav pris

Super-solid mobil

(Foto: Motorola)

Motorola udsender hele tiden en lind strøm af nye smartphones. Mange af dem ligner hinanden, og prismæssigt kan det godt være svært at adskille dem.

Men den helt nye Defy 2021 er anderledes.

Den er nemlig den første Motorola telefon i mands minde, som er supersolid og kan tåle at komme med på både byggeri-arbejde og til voldsomme fritids-aktiviteter.

Desuden genbruger Motorola et gammelt navn, som den dengang amerikanske fabrikant brugte på en række tidlige Android telefoner for 10 år siden. Defy betyder trods – godt valg til den nye model.

Motorola har hentet assistance hos en specialist i robuste mobiler til udviklingen af Defy. Bullit Group i England bygger bl.a. også smartphones til Landrover og CAT.

Så skulle man mene, at stilen var lagt – og alligevel ikke. Den nye Motorola ser nemlig slet ikke så klodset ud som rivalerne på markedet. Den er sej, men ikke grov.

(Foto: Motorola)

Defy opfylder f.eks. de militære MIL-STD-810H krav om at være vand- og støvtæt. Det tåler vibrationer, fugt, salt-brise, store temperatur-udsving – og så kan den tåle fald på 1,8 meter på f.eks. sten uden at gå i stykker.

Mindst lige så praktisk er, at Motorola Defy kan skurres rent med sæbe og kan renses med desinficerede midler.

Taber man den lavt vand, er det heller ikke nogen ulykke. Defy overlever på 1,5 meters vand i 35 minutter uden at drukne.

Med så meget fokus på, hvad den nye telefon alt kan tåle sådan rent fysisk, undrer det næppe, at Motorola ikke ligefrem praler af Defys elektroniske kræfter.

Der er tale om en mellemklasse mobil med Qualcomms ikke videre ophidsende Snapdragon 662 motor, der støttes af kun 4 GB RAM og 64 GB lager.

Man må nøjes med 4G, men har dobbelt SIM skuffe, dual band Wi-Fi, NFC og en højttaler med særligt fokus på tydelig tale-genkendelse. I toppen af telefonen sidder et klassisk hovedtelefon-stik på 3,5 mm.

(Foto: Motorola)

Batteri er på solide 5.000 mAh, hvilket er en vigtig detalje for folk, der tilbringer mange timer ude i naturen, på en båd, mountain bike osv. Batteriet kan lades rimeligt hurtigt op med 20 watt via kabel og skal rumme kræfter nok til ca. to dages brug.

Skærmen er en LCD-type på 6,5 tommer og en beskeden HD+ grafik med 1.600 gange 720 punkter. Displayets opdaterings-hastighed er helt ordinære 60 Hz.

Motorola Defy er altså ikke nogen gamer-mobil. Til gengæld kan man svine rent meget med den, fordi skærmen ligger beskyttet bag Cornings seneste nye Victus glas.

Kameraer er der tre af bagpå. Hoved-objektivet er på 48 megapixel og assisteres af 2 MP linse til makro optagelser og en 3 MP sensor til dybde-måling. På fronten sidder en 8 MP selfie-skyder.

Motorola Defy 2021 fås i farverne grøn og sort. Overfladen er riflet, så man har det liggende fast i hånden. Selve telefonen måler 170 gange 78 gange 11 millimeter. Vægten angives til 200 gram.

Den super-solide Motorola kommer til Danmark om et par uger. Den skal koste 329 euro eller ca. 2.450 kroner….

 

 

.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stærkt ur til lav pris