Hvad med et bærbart tv?

Nu går der kunstig intelligens i ord

(Foto: Energepic / Pexels)

Hvis I går i den formening, at Facebook bruger det meste af sin tid på at skrabe penge til sig og skændes i retssale med politikere, myndigheder og forbruger-organisationer, er det nok ikke helt forkert.

Men Facebook bruger altså også enorme summer på at udvikle nye ting – banebrydende teknologier, der kan betyde noget for vores fremtid.

Det seneste nye projekt er TextStyleBrush. Det er et system med kunstig intelligens (AI), der kan kopiere en persons skrivestil og anvendelse af bogstaver (fonte) ved blot at tage et billede af det skrevne.

I praksis håber Facebook, at det nye system kan kopiere en hel håndskrift ved blot at få et billede af et enkelt ord i teksten.

Princippet kan minde om værktøjer, vi kender fra tekst-behandlingen. Her er tastaturer og tekst blot afløst af billeder.

. (Foto: Facebook)

Denne form for digital skrift-genkendelse har samtidig den fordel, at man ikke behøver at kigge direkte fra fronten af det håndskrevne, tegnede eller printede. Den kunstige intelligens klarer også ærterne fra alle mulige andre vinkler – plus med en forstyrrende baggrund.

Den nye teknologi kan meget vel vise sig praktisk både i og uden for Facebook imperiet: Man vil f.eks. kunne afsløre, om et manuskript er forfalsket ved hjælp af bare den mindste afvigelse.

Facebook forestiller sig også, at den kunstige intelligens kan hjælpe med forbedre oversættelser, når de laves på basis af bl.a. billeder, gamle skrifter osv.

Mere kreativt kunne man bruge TextStyleBrush til at skabe sine helt personlige fonte, der bygger på ens egen håndskrift. Spændende at se, om systemet f.eks. kan genkende mine kragetæer. Det kan jeg knap nok selv.

Som man kan se på billedet, fungerer det hele ikke perfekt endnu – langt fra. Facebooks udviklere har især udfordringer med metalfarver og mange-farvede baggrunde. Men mon ikke det snart kan løses….

Her er et eksempel på, hvordan Facebook teknologien kan kopiere en grønthandlers skrift og lave nye prisskilte via laptop eller tablet og en printer. (Foto: Facebook)

 

https://about.fb.com/news/2021/06/ai-can-now-emulate-text-style-in-images-in-one-shot-using-just-a-single-word/

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad med et bærbart tv?