Beats for folket

Hvad med et bærbart tv?

(Foto: Kevin Chiam)

For nylig droppede LG desværre at bygge flere smartphones. Heldigvis har sydkoreanerne meget andet at spille på – ikke mindst fremtidens tv-skærme.

Sidste år præsenterede LG for første gang, at ”rullende tv” kunne blive en realitet inden længe. LG’s forslag var at gemme det fleksible OLED display rullet op i et rør i bunden.

Alt efter, hvor meget man havde brug for at se, trak man så skærmen op – f.eks. til halv højde som info-skærm for mails, vejrudsigter osv – og naturligvis helt op, når tv og film skulle ses.

Ideen er jo besnærende: Glem alt om, at fjernsynet fylder det halve af stuen. Det trækkes kun frem efter behov. Ligesom en elektronisk udgave af projector og lærred.

(Foto: Kevin Chiam)

Siden har flere store fabrikanter puslet med bøjelige OLED displays. De fleste dog kun til foldbare mobile hos f.eks. Samsung, TCL, Huawei, Royole – og måske snart Apple.

LG er dog indtil videre ene om at følge tangenten ud til store skærme, som kan bruges til tv. Nu har LG så fået ekstra hjælp fra den Singapore-baserede designer Kevin Chiam.

Han tænker nogle skridt videre i udviklingen og kan få vores fantasier til at løbe til fremtidens helt anderledes tv.

I sit Folio koncept forestiller Chiam sig, at man bærer rundt op sit eget tv. Som en digital nomade kan man stille det op, hvor der er behov og tv-signal. Skulle man blive træt, kan tv-skærmen forvandles til en hængekøje.

Den første prototype af Folio bliver på begrænsede 32 tommer. Her er det ekstremt tynde display i moduler forsynet med en ryg af læder, som både gør det dekorativt og solidt. I toppen sidder så et bærehåndtag i træ eller læder.

(Foto: Kevin Chiam)

Når display rulles op, sker det omkring en cylinder af aluminium. Samme materiale bruges til at støtte skærmen I opslået tilstand ved hjælp at tynde, udtrækkelige arme med magnet-hasper:

Man kan vælge mellem at folde skærmen ud i sine fulde 32 tommer eller kun åbne halvt år. Så vil Folio fungere fint som en pc monitor.

I fuldt åbnet tilstand kan Folio bruges til mange forskellige opgaver – tv, streaming, præsentationer, computerspil osv.

I Folios rør-formede endestykker sidder forstærkere, Wi-Fi, Bluetooth, antenne-stik osv, så man f.eks. kan forbinde højttalere og kameraer direkte til det super-fleksible tv. Trådløst eller med kabel.

Nu venter vi så bare på, at LG forvandler Kevin Chiams glimragende Folio idé til noget, vi kan købe for penge….

(Foto: Kevin Chiam)

(Foto: Kevin Chiam)

(Foto: Kevin Chiam)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Beats for folket