Nu går der kunstig intelligens i ord

Bedre pilot på din pc

VelocityOne. (Foto: Turtle Beach)

Når man spillede med flyvesimulatorer på hjemme-pc’en for ti år siden og ser, hvad man kan i dag, er det nærmest som et spring fra Ellehammers første danske fly til Danmarks næste F35 Joint Striker hyper-jager.

Det opdager man selvfølgelig også, hvis man har teenage-drenge (eller ældre), som man har foræret en af de nyeste spillekonsoller fra Microsoft og Sony eller har investeret et bæst af en superhurtig e-sport pc.

Så vil hele værelset eller hobbyrummet være fyldt med store skærm, højttalere, blinkende tastatur, dyre gamer-stole og alt muligt andet ekstra-udstyr, der er aldeles uundværligt, hvis man skal kunne score mange points.

På den virtuelle E3 computer-messe i øjeblikket kan man beundre nogle af de vildeste ting i computerspil genren. Det føles lidt som at stå til Formel-1 løb. Støjkulissen er også næsten den samme.

Så er der dog mere fredeligt i sit eget flycockpit, der naturligvis er udstyret med betjening, som til forveksling minder om det store flightdeck. Det er det moderne og korrekte ord for cockpit.

 

Amerikanske Turtle Beach har f.eks. lanceret denne himstregims. Den ligner lidt et eksamens-projekt fra en finmekaniker skole og skal være svaret på alle Xbox piloters ønskedrømme.

Computerspil er nemlig for længst ikke software alene. Den helt rigtige hardware er lige så vigtig. Betjeningen af fly og rumskib skal jo være så realistisk som muligt.

Turtle Beach har to nyheder med til E3: Den ene er en ”flight controller”, der dog kan mere end det. Det er nemlig også en ”game controller” på samme tid.

Turtle Beach kalder sine to nyheder for ”Designed for Xbox Recon Controller” og ”VelocityOne Flight Simulation Control System.”

Førstnævnte er markedets første spilkontroller, der indeholder Turtle Beach’ prisbelønnede lydkulisse. Eller rettere – controlleren bruger samme lydchips som i firmaets ret coole hovedtelefoner.

Den lille Recon controller til Xbox. (Foto: Turtle Beach)

 

VelocityOne er så til gengæld det komplette Flight Control system, der er udviklet i samarbejde med professionelle piloter og luftfarts-ingeniører.

VelocityOne kører fint med både moderne pc’er og den seneste Microsoft Xbox X. Den har et fuldt 180 graders håndgreb, der bruges til at styre højde- og sideror. Man har både integreret trim-hjul og vernier control.

Meget mere autentisk kan kun et rigtig cockpit være eller en flyve-simulator i fuld størrelse og til mange millioner kroner.

Recon controlleren fungerer kun på Xbox X og Xbox One spille-konsoller. Lyden sætter man på via kablede hovedtelefoner, og ifølge fabrikanten har man adgang til både ”super-human hørelse”, Mic Monitor og en equalizer til at forvrænge lydbilledet.

De to Turtle Beach nyheder til lomme-piloter kommer på markedet til sommer. Priserne er henholdsvis 60 og 350 dollars. Det er ca. 370 og 2.200 kroner….

VelocityOne cockpit controlleren set fra den anden side. (Foto: Turtle Beach)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu går der kunstig intelligens i ord