Dette smartwatch er til kvinder

Hvad sviner mest i havet?

(Foto: Flockine / Pixabay)

Det er desværre ikke nogen hemmelighed, at verdenshavene har tusinder af tons plastik affald sejlende rundt i vandet. Man kan bare prøve at gå ud til en strand i pålands-vind og se, hvad der lander i sandet.

Nu har forskere prøvet at bestemme mere præcist, hvad det er, der dominerer af skrald i havene. Ikke bare, at det er plastic, metal, glas og fiskenet.

Ifølge den nye undersøgelse står plastikposer for 14,1 procent af affaldet. Derefter følger plastik-flasker med 11,9 procent, mens madkasser og mad-emballage kommer ind med 9,4 procent.

Den nye og meget konkrete analyse er lavet af det spanske videnskabs-ministerium og BBVA Foundation, der har offentliggjort deres resultater i det videnskabelige medie ”Journal of Nature Sustainability.”

Den britiske avis “The Guardian” har talt med Carmen Morales-Caselles fra det spanske University of Cadix, der har stået i spidsen for undersøgelsen:

”Vi var ikke overraskede over, at plastik står for over 80 procent af affaldet i havet. Vi havde dog ikke regnet med, at take away emballage udgjorde så meget,” siger hun.

”Det er ikke kun rester fra McDonald’s fast food, men i lige så højt grad vandflaskerf fra Coca-Cola eller øldåser,” fortsætter hun.

Carmen Morales-Caselles forventer, at den nye analyse vil gøre det lettere for politikere og myndigheder at målrette deres kampagner og lovgivning omkring skrald i havet….

(Infogrtafik: Statista.com)

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dette smartwatch er til kvinder