Mange vil helst arbejde hjemme

Sony overgår sig selv

(Foto: Sony)

For et år siden kom der i snit to nye smartphones om ugen på markedet. Siden er salget af mobiltelefoner fladet ud, mens folk har købt mange flere laptops og tablets til hjemme-arbejdet under Corona.

Et andet segment af markedet har haft endnu mere fart  på. Det er “wearables”, der dækker over smartwatches, fitness-ure og trådløse øretelefoner.

Nu er det her, at der næsten dagligt kommer nye modeller. En trend, som også sætter sit præg på udvalget af artikler på Leifshows.

Alle de store elektronik fabrikanter er repræsenteret med især øretelefoner. Apple er størst med sine iPods, mens Sony har ry for at bygge de mest vellydende. Modsat Apple har Sony jo også årtiers erfaringer med at bygge Hi-Fi udstyr,

Sony øretelefonerne kan efter et stykke tid genkende, hvor brugeren ofte befinder sig – og automatisk tilpasse støjreduktionen derefter. (Foto: Sony)

Da Sony lancerede sine WF-1000XM3 øretelefoner i 2019, røg de straks helt op på hitlisten hos mange anmeldere. Helt fortjent, selvom de små Sony’er bestemt ikke var billige.

Nu er Sony fremme med afløseren, der har fået et firtal i enden af sit lange navn. Kan Sony mon overgå sig selv med et sæt trådløse øretelefoner til 2.000 kroner.

Jeg har ikke selv haft mulighed for at prøvelytte de nye Sony WF-1000XM4, men forbedringerne ser ud til at ramme dér, hvor forgængeren havde nogle bittesmå svagheder.

M4 har bl.a. fået en mere fleksibel og aktiv støjreduktion (ANC). Spilletiden på en batteri opladning er øget, og der er kommet trådløs opladning til det medfølgende bære-etui.

WF-1000XM4 øretelefonerne er bestemt ikke verdens mindste. Men hvem har også hørt ægte Hi-Fi med både bas og dynamik fra en lille højttaler? (Foto: Sony)

 

Allervigtigst for musik-entusiaster og Hi-Fi freaks er, at Sony øretelefoner nu kan håndtere hi-res lyd og 360 Reality Audio. De giver spændende muligheder med de streaming tjenester, der tilbyder tabsfri overførsel. Udvalget af titler til Sonys eget ”360” format er meget begrænset endnu.

Forbedringerne i den aktive støjreduktion (ANC) er primært opnået ved hjælp af en ny V1 processor:

Den styrer bl.a. en Adaptive Sound Control, der automatisk justerer mængden af baggrundsstøj i øretelefonerne afhængigt af, hvor bæreren befinder sig.

Over tid vil funktionen ved hjælp af kunstig intelligens genkende og huske de steder, man ofte besøger. Derefter skræddersys lyden, så den f.eks. passer til arbejdspladsen, s-toget, fitness centret eller favorit værtshuset.

Speak-to-Chat funktionen gør det muligt at beholde øretelefoerne på, selvom man fører en personlig samtale. Når brugeren begynder at sige noget, slukker Sony nyheden automatisk for musikken i ørerne. (Foto: Sony)

V1 processoren håndterer også Sonys særlige Speak-to-Chat feature, der blev indført med forgængeren for to år siden.

Funktionen skal være forbedret i den nye XM4 model. Den gør det muligt at føre en samle, mens man har øretelefonerne på.

Det foregår ved, at Sonys fire mikrofoner kan genkende brugerens stemme. Lige så snart han eller hun begynder at tale, vil Speak-to-Chat automatisk sætte musikken på pause. Holder man op med at snakke, starter musikken igen.

Alle øretelefon fabrikanter bruger kræfter på at udvide spilletiden på en batteri-opladning. Det lykkes som regel med større og bedre batterier, selvom al den nye elektronik i de små ”ear buds” æder ekstra strøm.

Hvos man husker at lægge øretelefonerne i bæreæsken, når de ikke er i brug, kan batteri-levetiden øges til 24 eller 36 timer. (Foto: Sony)

 

På Sony WF-1000XM4 er spilletiden øget med to timer til nu otte med ANC tændt. Kobler man støjreduktionen fra, kommer man op på 12 timer.

Lægger man sine øretelefoner til opladning i bæreæsken, når man ikke lige bruger dem, tre-dobles batteri levetiden. Til 25 timer med ANC og 36 uden. Fem minutters hurtig-opladning giver I øvrigt en times spilletid. Det er fint.

Bære-etuiet har nu fået trådløs opladning efter den dominerende Qi standard. Det betyder, at man kan lægge æsken på f.eks. en lademåtte eller udnytte, at nogle smartphones tilbyder direkte overførsel af energi via den såkaldte ”reverse wireless charging”. Eller mere mundret på dansk batteri-deling.

Sonys nye WF-1000XM4 kommer i butikkerne i løbet af juni. De fås i farverne sort og sølv og koster 2.000 kroner….

Som noget nyt hos Sony kan bæreæsken nu oplades trådløst. (Foto: Sony)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mange vil helst arbejde hjemme