Jaybird Vista 2 er til sport

FaceTime meget bedre

Ny FaceTime. (Foto: Apple)

Apple har for en gang skyld sovet i timen:

Mens Zoom, Microsoft Teams og Skype samt Facebook har indført den ene nye smarte feature efter den anden i deres video-møde-apps, har Apples FaceTime stort set stået stille under Corona pandemien.

OK – man har da kunnet bruge video- og tale-chats med hinanden, og FaceTime har fungeret stabilt på tværs af iPhones, iPads og Mac computere. Men så heller ikke meget mere.

Det har Apple høstet en del (velfortjent) kritik for hos sine millioner af brugere. En kritik, som Apple heldigvis har lyttet til, og nu gør noget seriøst ved.

FaceTime får mange flere features som bl.a. forbedret mikrofonlyd og surround sound. (Foto: Apple)

Formentlig til efteråret vil FaceTime – som noget næsten unikt for Apple – kunne bruges til Windows og Android. Ligesom den store konkurrent Zoom kan.

Desuden kommer FaceTime med en række smarte funktioner, som jeg ikke har set hos andre video-møde-apps. Her udnytter Apple sin store knowhow i brugervenlighed og evne til at opfinde nye features.

Først og fremmest accepterer Apple, at der findes en verden uden for æble-samfundet. Det vil rigtigt mange takke for, når de gerne vil bruge Apple software til at kommunikere med venner, familie og venner, som bruger andre typer mobiler, tablets og pc’er.

Men stop lige, før I bliver lidt for glade: Apple skriver ikke en FaceTime app til Android eller Windows:

SharePlay gør det muligt at lytte til sange sammen fra Apple Music. (Foto: Apple)

I stedet lader Apple sine egne FaceTime brugere oprette et link, der skal åbnes via webben i ens pc- eller Android-browser. Så kan også ikke-æble-brugere deltage i en FaceTime samtale, der er krypteret undervejs.

Med andre ord vil kun Apple-brugere kunne oprette et nyt FaceTime møde. Deltagere på andre platforme må vente, indtil de bliver inviteret.

Næsten lige så spændende er den nye SharePlay feature til FaceTime, der desværre kun fungerer på Apple enheder.

SharePlay gør det nemlig muligt at dele tv-shows og film med de personer, man taler i video-møde med. Uanset, hvor de måtte sidde rent geografisk.

Sådan ser den nye FaceTime ud på en MavBook. (Foto: Apple)

 

SharePlay tillader sågar, at film og tv kan synkroniseres nærmest perfekt. I hvert fald i teorien vil alle FaceTime deltagere kunne se det samme på samme tid.

På samme måde indeholder SharePlay audio og lyd, så man kan lytte til musik sammen over FaceTime. Alle deltagere kan f.eks. tilføje melodier til en fælles spilleliste.

SharePlay bringer også en effektiv skærm-deling til FaceTime. En god ting til både arbejde, undervisning eller sjov, når man kan dele enten hele skærmen, dele af den eller en specifik app.

Nyt i FaceTime er desuden muligheden for bruge ”spatial” surround sound i sin video-chat. Ifølge Apple skal det give en mere nærværende oplevelse af ens online samtaler, når man samtidig kan indstille sin iPhone mikrofon til kun opfange ens stemme eller også, hvad der foregår omkring en.

Hvordan disse avancerede nye features fungerer i praksis med knap så hurtige mobilnet og internet-forbindelser, må vi vente at se, indtil det nye FaceTime kommer som del af det nye iOS 15 styresystem til iPhone….

Den glimrende Portræt-funktion fra Kamera-appen er nu optimeret til videoopkald i FaceTime. (Foot: Apple)

(Foto: Apple)

Med SharePlay kan Apple-brugere dele en film eller serie simultant i Apple TV-app’en . De kan også dele deres skærm for at se de samme apps. (Foto: Apple)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jaybird Vista 2 er til sport