Huawei laver Hi-Fi i det ”små”

Så meget kan du spare i CO₂

(Foto: Markus Spiske / Unsplash)

Har I fået grønne fornemmelser, mens I har siddet hjemme under Corona og har haft god tid til at ændre på jeres livsførelse efter pandemien?

Jeg tvivler lidt på, at særligt mange skifter livsstil i de kommende uger og måneder.

Går man en tur i byen i denne weekend og kigger ind på f.eks. cafeerne, fortsætter danskerne præcist dér, hvor de slap, inden landet blev lukket på grund af virus.

Hvis I står og mangler et ekstra skub til at blive mere bæredygtige og klimarigtige i dagligdagen, kan det netop udsendte ”European Mobility Atlas 2021” hjælpe lidt på vejen.

Det nye atlas giver en række konkrete eksempler på, hvor meget man kan spare luften for CO₂, hvis man ændrer ting i hverdagen.

Holder man f.eks. op med at køre i bil, sparer det 2.000 kilo CO₂ om året. Eller dropper man helt at spise kød og bliver vegetar, giver det minus 469 kilo i drivhus gas belastning.

Tyskland overvejer at indføre en lov, hvor alle  nye parcelhuse skal have solceller på taget. Det forstår man godt, for solcellerne giver ikke kun gratis strøm. 10 solpaneler betyder samtidig 1.100 kilo CO₂ mindre om året.

Endelig er der også de små poster i budgettet:

Hvis man f.eks. køber et vandspare brusehoved til sit badeværelse, sparer det årligt 80 kilo i CO₂. Eller 155 kilo, når man helt undgår madspild.

(Infografik: Statista)

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Huawei laver Hi-Fi i det ”små”